USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцькій міськраді хочуть створити новий департамент

20 Березня 2018 10:37
Департамент державної реєстрації Луцької міської ради пропонують створити з 1 квітня 2018 року. Новий підрозділ запланували утворити шляхом злиття двох відділів щодо реєстрацій.

Про це йшлося 20 березня під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Зі слів начальника відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Юлії Соломко, це дасть можливість оптимізувати кадри та спростити реєстрацію речових прав та бізнесу для лучан.

«Департамент державної реєстрації ми хочемо створити шляхом злиття двох відділів. Потреба виникла в результаті встановленої спорідненості та функціональної однотипності роботи відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, відділу ведення реєстру територіальної громади та відділу реєстрації бізнесу та дозвільних процедур департаменту «ЦНАП у місті Луцьку». За таким принципом працюють у Києві, Харкові та багатьох інших містах. Створивши новий департамент, відбудеться оптимізація кадрів, адже державні реєстратори будуть універсальними й працюватимуть як нотаріуси: зможуть реєструвати як майно, так і реєструвати підприємців», - розповідає Юлії Соломко.

Чиновниця додала, що послуги лучанам надаватимуть і надалі через ЦНАП.

Члени засідання підтримали пропозицію та рекомендували ухвалити її під час чергового сесійного засідання.

Проектом рішення передбачено ліквідувати відділ ведення Реєстру територіальної громади міської ради та відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень міської ради до 01.06.2018 року.

У функції нового департаменту входитимуть:

- державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;

- державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців –відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців»;

- ведення Реєстру територіальної громади, реєстрації місця проживання фізичних осіб відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus