USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Луцькій міськраді створять реєстр відумерлої спадщини

28 Травня 2014 16:40
Луцька міська рада ухвалила проект рішення, згідно з яким зможе привласнювати житло одиноких.

Під час 60-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 28-го травня, ухвалили проект рішення «Про затвердження Порядку поводження з відумерлою спадщиною».

Згідно з Проектом, ухвалили затвердити Порядок поводження з відумерлою спадщиною в місті Луцьку. Відповідні служби зобов’язали надати до юридичного відділу Луцької міської ради інформацію щодо проведення інвентаризації майна (квартир, кімнат, земельних ділянок тощо), яке може бути визнано відумерлою спадщиною за період з 01.08.2010 року по 01.07.2014 рік.

«У багатьох країнах прийняті схожі документи про спадщину. 1% винагороди видається особі, яка повідомляє, що є така спадщина. Це стимулюватиме людей до співпраці. Далі створюється реєстр такого майна, ми чекаємо рік, якщо ніхто не зголошується з правом на спадщину, тоді територіальна громада стає власником такого майна», - пояснює депутат Олена Голєва.

Вона впевнена, що завдяки такому рішенню Луцька міськрада зможе багато людей забезпечити житлом й отримати чимало грошей під час продажу квартир. Для прикладу Голєва навела, що в Луцьку за останні 4 роки міськрада отримала лише одну квартиру у власність, яка нікому не належала, а в Одесі таких квартир отримали у власність 70 і це лише за рік.

Депутат Луцької міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук поцікавився чи створення реєстру одиноких людей не призведе до того, що через різних спекулянтів їм буде загрожувати небезпека.

Олена Голєва запевнила, що такий механізм навпаки зменшить ризики людей, адже буде створений спеціальний реєстр майна відумерлої спадщини й контролюватиметься міськрадою.

Депутати підтримали пропозицію і прийняли відповідний проект рішення.

Довідково: спадщина визнається відумерлою відповідним рішенням суду за заявою Луцької міської ради і передається територіальній громаді міста Луцька в разі (ст. 1277 ЦК України):

- відсутності спадкоємців за заповітом і за законом;

- усунення спадкоємців від права на спадкування;

- неприйняття спадщини спадкоємцями;

- відмови спадкоємців від прийняття спадщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Травня 2014 21:00
Голева вже не знає деб ще нажитись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus