USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навіть під час надзвичайного стану нема ніяких перешкод для введення позачергових президентських виборів, – Сергій Власенко

31 Січня 2009 12:35
Сьогодні, 31 січня, нардеп Сергій Власенко, який представляє БЮТ на Волині, зустрівся із представниками регіональних ЗМІ. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
«Принаймні останнє речення із заяви Президента, що він буде здійснювати усі дії (Ющенко: «Для цього я застосую всі необхідні в умовах кризи важелі», – «ВН») дуже мене занепокоїли», – висловився Сергій Власенко стосовно вчорашньої заяви Президента України Віктора Ющенка з приводу першого кроку задля створення громадської думки щодо необхідності введення надзвичайного стану в країні.
«Але я хотів би нагадати, що, по-перше, навіть під час надзвичайного стану нема ніяких перешкод для введення позачергових президентських виборів. Я впевнений, якщо ця ідея буде реалізовуватися, то Секретаріат Президента розповідатиме зовсім інші речі. Друге – відповідно до чинного законодавства, надзвичайний стан можна ввести лише рішення Президента, схвалене ВРУ. І третє – я хотів би звернути увагу на ту тезу, яка раніше розповсюджувалася представниками Секретаріату Президента про пряме президентське правління. Риторика вчорашньої заяви, особливо останньої її частини, свідчить про те, що дехто в Секретаріаті ще не позбувся ідеї відтермінувати президентські вибори, аргументуючи це або кризою, або надзвичайним станом, або оцим прямим Президентським правлінням чи чимось на кшталт», – заявив пан Власенко.
«Думаю, що слід очікувати і в подальшому аналогічних заяв подібного характеру», – додав він.
«Хоча ще раз звертаю вашу увагу на те, що криза виникла завдяки діям Президента – в тому числі пов’язаних як мінімум із не реагуванням на роботу НБУ», – сказав нардеп.
Довідково:
За інформацією УНІАН, Президент України Віктор Ющенко покладає персональну відповідальність за економічну ситуацію в країні на Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко. Про це він заявив у екстреному зверненні до українського народу у зв’язку зі складною економічною ситуацією в Україні.
«Я підкреслюю: повну відповідальність, відповідно до Конституції, за економічне становище, за зрив бюджетного процесу, за руйнацію банківської системи несе особисто Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Дійшовши до критичної межі, їй не вдасться сховатися в опозиції. Досить брехати», – заявив Вктор Ющенко.
Він знову наголосив на необхідності термінового перегляду Державного бюджету.
«Я застерігав уряд і парламентську більшість – головних авторів Державного бюджету поточного року: зроблений вами документ – це повітряний замок», – сказав Президент.
За його словами, на сьогодні уряд не зібрав і половини запланованого на січень обсягу податків і зборів. Причина цього, на його думку, одна – нереальність бюджету.
«У висновках я спираюся на оцінку міністра фінансів Віктора Пинзеника. Думка міністра є визначальною у підготовці кошторису будь-якої держави. Сьогодні його не чують, і, перш за все, не чують в уряді», – сказав глава держави.
«Я звертаюся до Юлії Тимошенко і нею організованої більшості. Це – ваша відповідальність. Шановна Юліє Володимирівно, ви свідомо заклали в бюджет всі завищені показники та обіцянки, які не можете виконати сьогодні. Гроші не сконцентровані, а розпорошені, в тому числі і на чергову виплату заощаджень», – підкреслив Президент.
Він також звернувся до кожного депутата «з більшості Юлії Тимошенко»: «Шановний депутате, Ви підтримуєте популізм, який вже завтра обернеться невиплатою заробітної плати, пенсій, стипендій і цілої низки соціальних допомог».
«Хочу підкреслити: це – ваша відповідальність. За вашої слухняної згоди гроші не отримають лікарі, вчителі, військові. Не буде коштів для шкіл і лікарень. Ви будете відповідати перед українськими людьми», – застеріг парламентарів Віктор Ющенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus