USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українка передчасно народила під час туру Європою та влетіла на космічну суму

21 Січня 2022 13:03
Жителька Херсона Альона Шевченко, яка вирушила з чоловіком в омріяну подорож Європою, народила під час екскурсійного туру. Жінка була на 7 місяці вагітності, почувалася добре і навіть уявити не могла, що пологи стануться передчасно. Іншим шоком для родини став рахунок, який виставила їм клініка.

Як повідомляється в сюжеті ТСН, мандрівка на 30-му тижні вагітності – це перша помилка подружжя.

«Подорожувати далеко на таких пізніх термінах вагітності – досить ризиковано», – зазначає акушерка-гінекологиня клініки св. Марії в місті Амберг (Німеччина) Наталя Штеф’юк, яка приймала пологи.

Зі Львова туристичним автобусом подружжя вирушило до Кракова, потім до Дрездена. У Парижі зустріли Новий рік, і попрямували до Праги. Але в автобусі в Альони почалися перейми.

Зупинився автобус біля заправки і прилетів вертоліт із лікарем та мобільною бригадою. Жінка народила доньку.

Поки щаслива матуся перебуває в клініці Амберга, батько – вже в Херсоні. Чоловік досі ошелешений від тієї суми, що озвучили в клініці.
«Купили екскурсійний тур за 700 євро, а сплатити могли 90 тисяч», – розповідає чоловік породіллі Роман Шевченко.

За послуги українці мали би сплатити:

– медичний гелікоптер – 10 тис. євро;

– пологи та 10 днів реанімації – 35 тис. євро;

– перебування недоношеної дитини в лікарні – 1,5 тис. євро на день.

«Таких грошей не могли би назбирати, навіть якби продали все своє майно», – каже Альона.

На щастя, пологи приймала лікарка з України. Акушерка Наталя Штеф’юк зрозуміла, що молоду родину треба рятувати ще й від боргу, що зростає з кожним днем. Тож разом із чоловіком організували збір коштів.

«Ми зверталися до різних організацій, до міста Амберга, до волонтерських організацій, до благодійних організацій Німеччини», – розповідає вона.

На щастя, назустріч пішла влада Амберга. Рахунки оплатять із бюджету міста. Але це – виняток, кажуть фахівці з туристичного бізнесу.

«Наші туристи, виїжджаючи за кордон, сподіваються, що або туроператор їм якось підкаже, або у будь-якій ситуації допоможе грошима. Але в Європі це не діє, як і в будь-якій іншій країні», – попереджає заступник голови комітету туризму ТПП України Володимир Царук.

Друга помилка подружжя – вони не врахували, що їхня туристична страховка покриває ризики для вагітних лише до 28-го тижня. Саме, ризики, а не самі пологи.

«Не просто вагітність, а ускладнення під час вагітності, планові медичні заходи або навіть пологи і т.д – вони не покриваються», – наголошує експерт зі страхування, юрист Роман Бордзіловський.

Тож, аби не сталося несподіванок у подорожі, українцям слід уважно вивчати документи, а особливо – звертати увагу на страховку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Я же мать Показати IP 21 Січня 2022 13:26
І мені всі винні
Голова Показати IP 21 Січня 2022 13:45
Полюбому вина жінка, яка компасіровала мозги чоловікові що ще ніде не була і не скоро поїде, бо родить дитину
125 Показати IP 21 Січня 2022 14:21
Можна подумати що у нас все безкоштовно. Лежала в міській лікарні - то все абсолютно платно. А програма медичних гарантій це великий фарс чи просто працює не для всіх?
Анонім до 125 Показати IP 21 Січня 2022 14:50
У них для своїх лікування безкоштовно, якщо працюють і мають медичну страховку, і навіть не достатньо забезпеченим здохнути не дадуть - держави не зобов’язані дбати про чужих , але зазвичай дбають за своїх громадян, на відміну від нашої. Так що «у нас теж платно» у даному порівнянні дивне
Лучанин Показати IP 21 Січня 2022 14:29
А страхування хіба не було?
А Показати IP 21 Січня 2022 14:40
Що чоловік покинув дружину, що щойно народила за кордоном і поїхав додому? Чи як зрозуміти «поки щаслива матуся перебуває у клініці Амберга - батько вже в Херсоні» Батька ж ніби не треба було утримувати в клініці за скаженні гроші, міг би знайти якийсь самий дешевий хостел чи благодійний притулок на крайня.А взагалі треба бути ідіотами щоб пертись в таку тривалу і далеку подорож на 7 місяці вагітності.
Така дійсність Показати IP 21 Січня 2022 15:07
Вибачаюсь за відвертість, але в багатьох українців мізки майже відсутні ! Бідні, бо дурні ...
Хто ж тоді дурень до Така дійсність Показати IP 21 Січня 2022 20:08
Аж такі дурні, що по світу катаються, а самі розумні горбатяться на роботах і щ й скидаються шрішми, щоб дурнів рятувати.
Турист Показати IP 21 Січня 2022 15:16
Треба було щоб заплатили по повній, то інші би подумали, перш ніж екскурсоводити за кордоном
123 Показати IP 22 Січня 2022 21:40
В кожній європейській країні існує бюджет на такі медичні ситуації.Туристам сумму нараховують за лікування,але не мають механізму як ті кошти забрати.Після одужання,не мають права вас не відпустити з лікарні.Запитають адресу,і відправлять рахунок по пошті,і все.Просто в кінці лікування говоріть що немає грошей.Схожа ситуація була у Франціі
Лучанин Показати IP 23 Січня 2022 09:35
Добре, що з дитиною все добре. Але все ж дивує тупість деяких. Як можна на сьомому місяці вагітності їхати декілька діб в автобусі і ще й соватись годинами по екскурсіям? Егоїзм просто зашкалює.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus