USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Навколо Луцька хочуть побудувати об'їзну дорогу

19 Липня 2021 13:18
Служба автомобільних доріг Волині розглядає варіанти будівництва об’їзної дороги навколо Луцька.

Про це повідомили в управлінні містобудування та архітектури Волинської ОДА на депутатський запит заступника голови Луцької районної ради Сергія Сівака, йдеться на сайті райради.

Як відомо, у березні обласна Служба автомобільних доріг оприлюднила інформацію стосовно запланованих у 2021 році ремонтних робіт на автошляхах Волині на загальну суму 2,5 мільярда гривень, але будівництва об’їзної дороги в переліку нема.

У депутатському запиті, підтриманому Луцькою районною радою, йшлося про те, що Луцьк «заякорився» у переліку міст з високим рівнем забруднення атмосфери, у тому числі через автомобільні викиди. Згідно з екологічним паспортом, 92-95% – це вихлопні гази.

«Зважаючи на вкрай непривабливі екологічні показники якості повітря у Луцьку, вважаю, що будівництво кільцевої дороги, яка з’єднає київсько-ковельський напрямок з володимирським, львівським, дубнівським, стало б для району не тільки важливим інфраструктурним проектом, а й серйозним екологічним чинником», – розповів Сергій Сівак.

До слова, у Львові минулоріч було введено в експлуатацію «північну частину» об’їзної вартістю 80 мільйонів гривень. Рівняни також з’єднали «луцький» та «сарненський» напрямки, закільцювавши об’їзну навколо Рівного, завдяки чому великоваговий транспорт рухається не через місто, а повноцінною об’їзною магістраллю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Водій Показати IP 19 Липня 2021 13:56
Якщо мене пам'ять на зраджує то "розглядає варіанти будівництва об’їзної дороги навколо Луцька." ще з початку 90-х років. На проектних маршрутах давно побудовані житлові будинки. Скількі десятиліть ще будуть розглядати? Хто вгадає, вірніше хто доживе?
Авжеж до Водій Показати IP 19 Липня 2021 14:26
Ще трохи треба зачекати, не хвилюйтеся, будинки відберуть (компенсують щирою подякою і можливо грамотою), а дорогу зроблять платною.
абдейд до Авжеж Показати IP 19 Липня 2021 15:29
не неси ахінєю..... по приватній власності не відберуть, а придбати - фінансування не буде ........
Анонім до абдейд Показати IP 19 Липня 2021 16:35
Вчи закони,твоя приватна власність,як була в собаки буда.Буде треба заберуть,а як пощастить то компенсують.
Vasyl до Анонім Показати IP 19 Липня 2021 19:54
абдейд, ти чому такий агресивний? Чого ниєш? Йди краще щось корисне в житті зроби!
Семен до Водій Показати IP 19 Липня 2021 23:36
На проектних маршрутах ...... Де глянути?
Лучанин Показати IP 19 Липня 2021 21:18
Об'їзна потрібна факт. На шляху буде купа протирічь, траба шукати компроміс, а не влаштовувати браваду власних думок.
Семен Показати IP 19 Липня 2021 23:34
Я щось не помічав щоб через місто йшли транзитом фури. Напрямки Ковель, Маневичи, Рівне, Дубно, Львів мають об'їздну (Княгінинок,- Ррованці- ДПЗ) Про який план йдеться?
А Показати IP 20 Липня 2021 01:44
Я мабуть не доживу до того часу, коли побудують об'їздну "Ковельська UPG - Яровиця", щоб нарешті розгрузити зранку Чернишевського, Шевченка, Ковельську та Набережну..... Хто може достукатися до влади?! Підкажіть їм, бо план на ту дорогу і на міст до Яровиці є з кінця 80-тих!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus