USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

20 км дороги і 4 мости: будівництво об'їзної навколо Луцька просять профінансувати з держбюджету

11 Грудня 2021 17:09
Проект будівництва об’їзної кільцевої дороги навколо міста Луцька просять профінансувати за кошти держбюджету.

Відповідне звернення до президента, уряду та народних депутатів ухвалили депутати Волинської обласної ради під час засідання чергової сесії.

У тексті звернення йдеться, що будівництво кільцевої дороги навколо Луцька назріло давно.

«Місто вже не справляється з такою кількістю транспортних засобів. За даними екологічного паспорту від Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, основним забруднювальним фактором в обласному центрі Волині є не промислові викиди, а вихлопні автомобільні гази. Наші найближчі сусіди, львів’яни та рівненчани, уже практично завершили подібні проекти.

Об’їзна дорога є важливою магістраллю у системі дорожньої мережі України. Історично склалося, що система транспортних сполучень Волинської області є продовженням транспортних мереж сусідніх країн – Польщі, Білорусі.

Великий транспортний потік, зокрема і автомобілів, які транзитом рухаються через місто, створює незручності його жителям та негативно впливає на екологію», – йдеться в документі.

Читати ще: Будівництво об’їзної дороги навколо Луцька коштуватиме мільярди

Місто Луцьк – чи не єдиний обласний центр в Україні, який не має повноцінної об’їзної дороги, наголошують депутати. Наразі розроблений попередній ескізний проект запланованого об’їзного шляху загальною протяжністю близько 20 кілометрів із необхідністю будівництва чотирьох шляхопроводів.

Будівництво такої кільцевої магістралі, на думку авторів звернення, знизить екологічне навантаження на Луцьк, і дасть старт розбудові обласного центру як логістичного хабу, що сприятиме серйозним капіталовкладенням в інфраструктуру міста, району та області.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Феміда Показати IP 11 Грудня 2021 20:15
Тільки спочатку треба наказати тих горе керівників, тих корупціонерів, які роздали землю і забудували проектну трасу об'їздної дороги ! Бо з їхньої вини вартість об'єкту суттєво зросла !
ЗнайЮ Показати IP 11 Грудня 2021 21:47
Розходимося - знову тільки плати. Ось коли побудують тоді будемо обговорювати.
Переплавунець Смідин Показати IP 12 Грудня 2021 08:17
Як появляться гроші обов'язково напишіть
123 Показати IP 12 Грудня 2021 12:31
А де подивитись цей план, де має бути побудована ця дорога?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus