USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Навколо Луцька хочуть побудувати об’їзну кільцеву магістраль

22 Грудня 2021 17:28
Депутати Луцької міської ради звернулися до Президента, Кабінету Міністрів та народних депутатів України щодо внесення проєкту будівництва об’їзної кільцевої дороги навколо міста Луцька до Програми Президента України «Велике будівництво».

Про це стало відомо під час засідання чергової сесії Луцької міської ради 22 грудня.

Наразі розробили попередній ескізний проєкт запланованого об’їзного шляху навколо Луцька загальною протяжністю близько 20 км із необхідністю будівництва чотирьох шляхопроводів.

Читати ще: Будівництво об'їзної дороги навколо Луцька коштуватиме мільярди

«Місто Луцьк - чи не єдиний обласний центр в Україні, який не має повноцінної об’їзної дороги. Будівництво такої дороги назріло давно. Місто вже не справляється з такою кількістю транспортних засобів. За даними екологічного паспорту від Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, основним забруднюючим фактором в обласному центрі Волині є не промислові викиди, а вихлопні автомобільні гази. Наші найближчі сусіди, львів’яни та рівненчани, уже практично завершили подібні проєкти.

Об’їзна дорога є важливою магістраллю у системі дорожньої мережі України. Історично склалося, що система транспортних сполучень Волинської області є продовженням транспортних мереж сусідніх країн - Польщі, Білорусі.

Читати ще: Наступного року за 50 км від Луцька розпочнуть будівництво першого в Україні автобану

Варто зауважити, що будівництво на Волині кільцевої магістралі навколо міста Луцька, через який проходить декілька міжнародних транспортних коридорів, це – і зниження екологічного навантаження на Луцьк, і розбудова обласного центру як логістичного хабу, і серйозні капіталовкладення в інфраструктуру міста, району та області. Адже Волинь, поряд із Львівщиною та Закарпаттям, є воротами для в’їзду в Україну зі сторони Європейського співтовариства», - йдеться у тексті звернення.

Присутні на сесії обранці громади таке звернення до уряду підтримали.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правда Показати IP 22 Грудня 2021 18:23
Невопрос, якщо міська громада за свої гроші побудує цю магістраль то до великого крадівництва її обов'язково внесуть, навіть лєнточку переріжуть. 100%, до гадалки не ходи.
волинь чемпіон Показати IP 22 Грудня 2021 19:43
Біля стадіону "Підшипник" об'їзну поремонтували б. Там скоро колеса будуть відлітати. Позорище.
123 Показати IP 22 Грудня 2021 20:15
То де та дорога має бути?????
читач Показати IP 22 Грудня 2021 20:30
Всі дороги десятиліттями будуються тільки кругом Луцька.Ковель-Любешів через К-Каширський,Ратне-К-Каширський, Маневичі-Любешів капітально не ремонтувались понад 40 років.А автолюбителі платять з власної кишені акциз на паливо однаково,що в Луцьку,що в Любешові чи в Камені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus