USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Навколо Місяця над Луцьком з’явився німб

8 Лютого 2009 14:39
У ніч із 6-го на 7-ме лютого лучани спостерігали вражаюче і дуже рідкісне явище – нібм навколо Місяця. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
У ніч із 6-го на 7-ме лютого приблизно з 22.00 до 23.00 над обласним центром Волині виднівся місячний німб – оптичний феномен, викликаний льодяними кристалами в хмарах на висоті  5-10 кілометрів у верхніх шарах тропосфери.
Нагадаємо, що в давнину гало вважалося негативним знаком.
Довідково:
У давнину різноманітним німбам приписували містичне значення ( як правило негативне). Так, у «Слові о полку Ігоревім» розповідається, що перед наступом половців и захопленням у полон Ігоря «чотири сонця засяяли над руською землею». Це було сприйнято, как знак близького лиха.
А в 1551 році після тривалої облоги військами імператора Карла V німецького міста Магдебурга в небі над містом з’явилось гало с псевдо-сонцями. Це викликало переполох серед імператорських військ. Оскільки гало було оцінено як «небесне знамення» на захист Магдебурга, то Карл V наказав зняти облогу міста.
Також за народними повір’ями вважають, що будь які утворення навколо місяця (кола, дуги, плями) – до дощу.
Зазвичай гало (нібм, аура) з’являється навкруги Сонця та Місяця, інколи навкруги інших потужних джерел світла таких, як вуличні вогні. Існує багато видів гало, але всі вони викликані льодяними кристалами в хмарах у верхніх шарах тропосфери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Лютого 2009 20:29
Могли хоча б переклад нормальний зробити...
Анонім Показати IP 8 Лютого 2009 23:07
Это викликало переполох серед
Анонім Показати IP 9 Лютого 2009 14:18
Кльово! А я таке пропустив(((
Анонім Показати IP 10 Лютого 2009 14:53
і без того страшно, а вони ще й "галами" лякають... :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus