USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навколо спалаху сальмонельозу в Луцьку – безліч неточностей

24 Листопада 2008 17:29
Спалах сальмонельозу спричинили або курячі котлети, або й сам кухар луцького дитячого дошкільного закладу №16, у якого виявили збудник сальмонельозу. Такі результати санепідеміологічної експертизи оголосила головний державний санітарний лікар у Луцьку та Луцькому районі Валентина Попович під час засідання обласної протиепідеміологічної комісії Волинської ОДА, – повідомляє 24 листопада репортер «Волинських Новин».
 
За словами Валентини Попович, на момент спалаху хвороби у дитсадку №16 санітарний стан закладу був у чудовому стані. Проте при проведенні дослідження виявили ідентичну культуру збудника сальмонельозу в кухаря. Також стало відомо, що джерелом інфекції могли стати курячі котлети, які були на добу протерміновані. Крім того, при їхньому приготуванні у ДНЗ не дотримали температурного режиму, якого вимагає продукт. «На момент дослідження м’ясних котлет вже не було, а кухар міг інфікуватися тими ж котлетами разом з усіма іншими», – пояснила головний державний санітарний лікар у Луцьку та Луцькому районі.
 
Проте проблемним стало питання неточності у звітах різних інстанцій. Однією з них є дата оповіщення про масове інфікування. За словами пані Попович, відповідна заява про спалах сальмонельозу була написана 10 листопада, коли зареєстрували чотири випадки захворювання. Однак головний лікар обласної санепідемстанції Наталія Янко стверджує, що до них інформація надійшла по обіді 11 листопада. Крім того, зазначила вона, згідно з нормативами, про спалах сальмонельозу СЕС мали повідомити ще у суботу, 8 листопада, оскільки вже тоді було зареєстровано як мінімум троє хворих.
 
Також розбіжності виникли у вказуванні дати готовності закладу приймати дітей. «Розберіться вже на кінець між собою та виясніть, хто за що відповідає», – висловив своє роздратування з приводу неточностей в інформації заступник голови облдержадміністрації Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus