USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Найбільш проблемне питання нововолинської міліції – незадовільна матеріально-технічна база

5 Червня 2009 09:29
Одна з найбільших проблем міліції у місті Нововолинську – незадовільна матеріально-технічна база. Про це під час засідання сесії міської ради розповів начальник Нововолинського МВ УМВС Анатолій Трофімов, – 5 червня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Робочий день у правоохоронців розпочинається із того, де взяти кошти на бензин та чим виїхати на виклик. Інколи в нічний час потрібно виїжджати по три-чотири рази, а є можливість використовувати лише одну чергову машину. Тому група  просто не спроможна вчасно виїхати і забезпечити таку кількість викликів.
Також нововолинським міліціянтам доводиться самим шукати кошти на проведення ремонтних робіт та різноманітних заходів. Начальник міліції Анатолій Трофімов звернувся до міських обранців із проханням посприяти у виділенні коштів на фінансування хоча б паливно-мастильних матеріалів. Бо вже понад два місяців жодної копійки на бензин міліція не отримувала, хоча на це є відповідна програма міської ради, прийнята у 2008 році.
Анатолій Трофімов наголосив, що міліціонери постійно поповнюють бюджет і лише у 2009 році  працівники  відділу ДАІ стягнули з водіїв-порушників штрафів майже на 120 тисяч гривень.
Також головний міліціонер міста закликав депутатів допомогти із встановленням на майданах та вулицях Нововолинська системи відеонагляду. Особливо там, де  найбільше скоюється злочинів та  у місцях масового скупчення людей.   І тоді правоохоронцям не доведеться чекати викликів, – за ситуацією у місті вони спостерігатимуть за допомогою монітора, який буде перебувати у міськвідділі.
Оскільки Нововолинськ є лідером по збільшенню  вуличної злочинності, для охорони громадського порядку залучається 90% людей із особового складу, які після робочого дня  продовжують патрулювати ще й у нічний час. Однак,  їхніх сил недостатньо.
Як зауважив головний міліціонер міста, доцільно було б створювати та залучати  варти порядку. До того ж діє закон, який дає можливість забезпечувати  участь осіб в охороні громадського порядку.  Також членами варти видається пристрій автоматичної дії. Це пістолет на гумових кулях, який можна використовувати при потребі.
Начальник міліції закликав  депутатів проводити роботу щодо залучення  населення до охорони громадського порядку.   
Ще одним проблемним питанням, яке непокоїть стражів закону – є  велика кількість заяв, пов’язаних із спричиненням тілесних ушкоджень, які мешканці отримують у результаті сімейних сварок.
Кожної суботи під час прийому правоохоронці вислуховують нарікання нововолинців, що міліція несумлінно працює із заявами громадян ,які  стосуються  насильства у сім’ї. Однак, за словами Анатолія Трофімова,  у міськвідділі можуть скласти лише адмінпротокол, якщо хтось один із подружжя тисне на іншого фізично чи психологічно.
Втім, у подальших діях громадяни мають звертатися до суду, – таким є законодавство. Але  більшість із заявників  повторно приходять  у міськвідділ, а потім ще й  висловлюють претензії, що міліція на їх заяви реагує неефективно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus