USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Найбільша школа Любомльського району отримала нові вікна й меблі

30 Січня 2017 18:19
Любомльська загальноосвітня школа №3 спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» реалізувала два проекти, спрямовані на покращення навчального процесу. До слова, у 2016 році представництва Фонду відкрилися у кожному районному центрі Волині та в місті Нововолинську. За період діяльності представництв волинянам спільно з Фондом вдалося втілити у життя кількасот проектів, інформують у прес-службі Фонду.

Любомльська школа №3 – найбільша в районі. Тут навчається понад 500 дітей. Наступного року освітній заклад відзначатиме тридцятиліття. Оскільки бюджетне фінансування навчальних закладів лишає бажати кращого, то й не дивно, що проблем у школі багато. Дах потребує ремонту, вікна, труби й котел – заміни, більшість меблів уже зносилися та не відповідають вимогам. Адміністрація навчального закладу й батьки шукають різні способи, щоб покращити навчальний процес у школі.

Восени ініціативна група батьків одинадцятикласників спільно з Фондом реалізувала проект із заміни дерев’яних вікон у класі, де навчаються діти. Оцінивши переваги такої співпраці, батьки шестикласників і собі вирішили звернутися у представництво Фонду по допомогу. Основною проблемою класу були незручні парти та стільці, що є ровесниками школи.

«Моя парта була велика і незручна, не було куди повісити сумку, а ще вона була помальована», – пригадує Данило Сацюк, який у майбутньому хоче стати депутатом.

Не відповідали зросту учнів і стільці. Діти кажуть, що боялися сидіти на них, адже вони могли в будь-який час розвалитися. Дехто з батьків приносив стільця з дому, аби дитині було зручніше.

Можливо, коли Данилко втілить у життя амбіції і стане депутатом, то подбає про свою школу, та поки покращувати умови навчання своїх дітей взялися батьки.

«Ми зібрали потрібні документи, написали проект. Хоч і важко було, але всі батьки здали гроші, адже це на благо наших дітей, – розповідає одна з учасниць ініціативної групи Галина Дичко. – Велике спасибі Ларисі Солом’янюк, керівнику представництва Фонду, яка консультувала нас та допомагала реалізовувати проект».

Батьки промоніторили ринок, порівняли ціни та знайшли економний варіант. На умовах співфінансування було придбано 12 комплектів стільців та парт. Нові меблі служитимуть дітям до закінчення школи, оскільки парти регулюються під зріст дитини.

Спільна справа не лише покращила навчальний процес шестикласників, а й об’єднала батьків. Ні адміністрація школи, ні мами з татами не збираються зупинятися на досягнутому. У планах – придбати музичну апаратуру та облаштувати у школі світлицю.

Керівник любомльського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Лариса Солом’янюк зазначає, що громада у районі активна та ініціативна.

«Спільно з жителями району нам уже вдалося підтримати 17 проектів, загальна вартість яких – понад 300 тис. грн. Усі вони різноманітні. Це встановлення дитячих майданчиків, оновлення матеріальної бази навчальних закладів, співпраця з медичними установами тощо. Увагу в роботі ми акцентуємо на співпраці з громадами, що знають, яка проблема для них є першочерговою. У кожному населеному пункті знайдеться ініціативна людина, яка є рушієм, підштовхує громаду йти уперед», – резюмує Лариса Солом’янюк.

На часі в любомльського представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» – реалізація нових проектів, спрямованих на благо району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus