USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільша заслуга у «вибиванні» ПДВ для Волині – у губернатора та Прем’єра?

26 Червня 2009 13:19
На Волині зростає кількість випадків завищення сум коштів, призначених до відшкодвання податку на додану вартість, – розповів голова Державної податкової адміністрації у Волинській області Віталій Пекарчук під час прес-конференції, повідомляє 26 червня репортер «Волинських Новин».
Пан Пекарчук зазначив, що на грунті економічної кризи почастішали випадки зловживань щодо операцій з ПДВ. «Станом на сьогодні держава заборгувала нашим підприємствам порядка 350 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це сума, яка підлягає відшкодуванню», – зазначив Віталій Пекарчук.
На протязі 5-ти місяців 117 мільйонів гривень з цієї суми вже відшкодували. На 35 мільйонів гривень подали заявок на повернення ПДВ у червні і 20 мільйонів гривень перебуває на оскарженні в судах. Подає в суд або податкова або самі підприємства. Приблизно 140 мільйонів гривень, за словами головного податківця Волині, зараз перебуває на перевірці.
Віталій Пекарчук розповів, що, якщо порівнювати суми, заявлені до відшкодування ПДВ на Волині з відповідним періодом минулого року, то вони зросли на 100 мільйонів гривень. «Здавалося б, якщо виробник зменшив активність експортних операцій, а сума до відшкодувань зростає. І от тут, я би сказав, проявляється нерозумна політика окремих керівників підприємств або ж суб’єктів господарювання, які, стараючись одержати якусь вигоду, заявляють до відшкодування значно більші суми, ніж на які вони можуть розраховувати», –  стверджує голова ДПА на Волині.
За словами пана Пекарчука, за січень-травень 2009-го вдалося упередити незаконне відшкодування ПДВ у області на суму понад 62 мільйонів гривень. «Це для нас сигнал, що треба посилювати роботу по перевірці декларацій, які подаються при потребі у відшкодуванні», – зазначив Віталій Пекарчук. За його словами, у складі ДПА на Волині створене спеціальне управління з перевірки ПДВ у складі 11 чоловік. Решта працівників цього управління працюватимуть у Луцькій об’єднаній державній податковій інспекції.
Як стверджує керівник податкової у області, торік лише за особистого втручання Прем’єр-Міністра Юлії Тимошенко вдалося вирішити проблему повернення ПДВ волинським аграріям. Проте у цьому році проблема знову постала. Волинським сільгосппідприємствам заборгували 4 мільйони гривень податку на додану вартість. Найбільша сума боргу держави – перед ТзОВ «Городище» (812 тисяч гривень). «Тут дуже принципову і дуже зважену позицію зайняв голова обласної державної адміністрації Микола Романюк.
Вчора він особисто був у голови ДПА України. У п’ятницю він особисто був у Прем’єр-Міністра... В цьому році вона особисто вирішила питання відшкодування ПДВ по Волині». Під час цих зустрічей запевнили, що заборговані суми цього податку отримають сілськогосподарські підприємства області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus