USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку - фестиваль для нацменшин

17 Квітня 2014 10:10
Національні меншини Луцька матимуть змогу ознайомити мешканців та гостей міста із власної культурою й традиціями.

Про це під час зустрічі активістів луцького Майдану та представників національних меншин Волинської області у Товаристві польської культури ім. Еви Фелінської вчора, 16 квітня, повідомив Голова Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк.

З його слів, такий захід планували провести 25 травня, однак, в силу обставин, що мають місце в країні, більшість представників нацменшин просто відмовились від участі у фестивалі, боячись замахів на власні життя.

Він розповів, що гостро відчув на власній шкірі дискримінацію за регіональною ознакою під час навчання у Львові, де тоді ще молодого хлопця зневажливо називали «волинякою».

«І я не міг зрозуміти, чому вихідці з сіл львівської області мене так називають, ще й з такою інтонацією. А виявилось, що зневажливе відношення до волинян там є в крові на якомусь побутовому, неосвіченому рівні. Усі ми прагнемо жити в здоровому суспільстві. Тож я закликаю справедливо засудити будь-які прояви національної дискримінації у суспільстві. Нам треба припинити усі подібні протистояння, тобто те, чого насправді нема», - зазначив очільник організації.

Також він наголосив, що фестиваль все ж планують провести, але восени і зауважив, що усі учасники ретельно готуються до такої важливої для них події.

Нагадаємо, на Волині – всього один російський клас на усі ЗОШ. Це викликало обурення у голови Російського культурного центру в Луцьку Ольги Саган.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 17 Квітня 2014 14:18
Дуже хороша та цікава ідея, обов'язково відвідаю з сім'єю це дійство
Я Показати IP 17 Квітня 2014 14:20
Чудова можливість поринути у культуру, ознайомитися з історією міста та просто гарно провести час. Чекатиму з нетерпінням)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus