USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільше лучан не влаштовують рішення житлових і земельних питань та робота ЖКГ

16 Жовтня 2008 13:01
Із п’яти з половиною тисяч звернень лучан, що надійшли до відділу звернень громадян виконкому Луцької міської ради протягом січня-вересня цього року, лише 74 – скарги. Про це 16 жовтня інформують «Волинські Новини».
 
Як пояснив заступник міського голови, керуючий справами виконкому Микола Іванюк, більшість скарг стосуються дій водіїв маршрутних таксі. Серед решти звернень громадян, що надійшли у відділ включно по вересень цього року, майже всі (5 419, або 98,4%) – це заяви та клопотання. І лише 5 громадян (0,1%) звернулися із пропозиціями та інформаційними запитами.
 
Щодо піднятих у зверненнях проблем, то, за повідомленням департаменту інформаційної політики Луцької міської ради, «трійка лідерів» виглядає таким чином: житлові проблеми (постановка на квартирний облік, надання житла, відселення, приватизація тощо) – 22,3%, або 1 273 звернення, земельне господарство (виділення чи надання дозволу на проект відведення земельної ділянки, приватизація землі тощо – 20,8%, або 1191 звернення, житлово-комунальне господарство (експлуатація і ремонт житлового фонду, благоустрій при будинкових територій, опалення, водопостачання) – 19,2%, або 1102 звернення. Серед інших проблем, піднятих у зверненнях, – соціальні питання, будівництво, транспорт, охорона здоров’я, праці та забезпечення законності та охорони правопорядку.
 
Третина всіх звернень надійшла від найменш соціально захищених категорій громадян – ветеранів та інвалідів війни і праці, членів багатодітних сімей, одиноких матерів тощо, – констатують у відділі звернень громадян Луцької міської ради.
 
Відтак, за 9 місяців 2008 року 194 лучани отримали матеріальну допомогу з фонду соціального захисту малозахищених верств населення на суму 109,15 тисячі гривень та 82 лучанам надано посвідчення для безкоштовного проїзду в маршрутних таксі. За кошти міського бюджету оздоровлено 395 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей.
 
Із загальної кількості звернень за три квартали цього року 16% (913 звернень) вирішені позитивно, на 71,8% (4 110 питань) надані відповідні роз’яснення, а ще 5,8% (334 питання) знаходяться на контролі та додатковому опрацюванні у виконавчих органах міста.
 
Окрім цього, лучани стали активніше вирішувати свої проблеми під час особистих прийомі голови і заступників – повідомляють у відділі звернень громадян виконавчого комітету Луцької міської ради. За 9 місяців 2008 року збільшилася кількість звернень, поданих на особистих прийомах міського голови та його заступників.
Порівняно з періодом із січня до вересня 2007 року, в цьому році їх стало на 187 більше. Протягом 2008 року лише міський голова Богдан Шиба та його перший заступник Лариса Соколовська провели 60 особистих прийомів. На них розглянути  1146 звернень громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus