USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Найчастіше повторні злочини скоюють молоді та безробітні

31 Січня 2013 16:21
Найчастіше до повторних злочинів на Волині вдається молодь. Таких 80% від загальної кількості правопорушників, що вкотре порушили закон. Водночас більшість із цих людей на момент скоєння повторного злочину ніде не працювали.

Про це під час засідання координаційної наради в управлінні Державної пенітенціарної служби у Волинській області 31-го січня відзвітував начальник сектору кримінально-виконавчої інспекції цього управління Сергій Матвіюк.

За його словами, у порівнянні з 2011 минулого року простежувався спад рівня повторної злочинності на 21 %. Загалом торік 111 осіб знову вчинили злочин і потрапили до місць позбавлення волі, проти 142 випадках у 2011-го. Багато серед повторних злочинів тяжких, як правило – це крадіжки і пограбування. Минулого року, серед повторно скоєних, більше стало й особливо тяжких злочинів. Таких випадків зареєстровано 4. З трьох тисяч засуджених та адмінпокараних громадян, які торік перебували на обліку кримінально-виконавчої інспекції, 118 - неповнолітні. Це у два рази більше, ніж позаторік.

«В основному вчиняють повторний злочин особи молодіжного віку, тобто молодь, люди до 35 років. Це 80% від загальної кількості. Стільки ж 80% - це люди, які на момент злочину ніде не працювали, і наше завдання звернути увагу саме на таку категорію осіб. За посередництвом центру зайнятості знайти їм роботу. І пильніше стежити за ними за місцем проживання», - розповів Сергій Матвіюк.

Загалом показник повторної злочинності на Волині вищий, ніж в середньому по Україні. Наша область на рівні з такими великими як Донецька та Запорізька. Минулого року збільшилася кількість злочинів скоєних повторно серед людей, які вже відбували покарання у Горохівському, Луцькому, Локачинському та Іваничівському районах. Жодного випадку не зареєстровано у Рожищенському районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
андрiй76 Показати IP 31 Січня 2013 22:47
Все закономірно.Чим більше безробіття і зубожіння народу-тим більша злочинність...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus