USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Найголовніша проблема неповносправних – працевлаштування

9 Вересня 2008 17:44
Голова Волинського обласного Фонду активної реабілітації неповносправних Ганна Гапанюк поскаржилася заступнику глави Волинської ОДА Святославу Кравчуку на неналежне виконання програми «Доступності інвалідів до інфраструктури», – повідомляє 9 вересня репортер «Волинських Новин».
«Інваліди морально, але не фізично готові до цьго. Тому їм потрібно допомогти», – наголосила пані Гапанюк. За її словами, «ніхто не запрошує організації неповносправних на будь-які заходи та святкування. Таким чином люди з вадами відчувають себе все більше відстороненими від суспільства».
Чи не найголовнішою є проблема працевлаштування. Як розповіла пані Гапанюк, роботодавці часто підписують із інвалідами певну домовленість. Вони «на папері» беруть на роботу того чи іншого неповносправного та сплачують якийсь заробітний мінімум. Таким чином і кошти зекономлено, і закон, ніби, й дотримано.
Звичайно, не оминули і проблему пандусів. Як поскаржилась Ганна Гапанюк, організації якщо і будують їх, то вони зовсім не відповідають вимогам «ані покриття, ані кут підйому, а також немає перил. Тобто роблять аби було».
Заступник голови ОДА сказав, що потрібно проводити серед людей виховну роботу і вчити їх по-іншому сприймати людей із фізичними вадами. «Не повинно так бути, що бідного інваліда десь перестріли і почали насміхатись, як з того кота, смикаючи за хвіст. І пандуси не повинні бути панацеєю», – висловив своє обурення пан Кравчук.
За словами заступника, часом і не потрібно великих коштів затрачати, щоб дати змогу неповносправним відчути себе одним цілим із навколишнім світом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus