USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Найкращі. Кому дісталися головні футбольні трофеї-2015

30 Грудня 2015 10:16
Аргентинець Ліонель Мессі, безумовно, став головний героєм 2015 футбольного року. Те, що він отримає головні індивідуальні нагороди, можна було спрогнозувати ще навесні, коли "Барселона" виграла Лігу чемпіонів, - інформує Espreso.tv.

Потім блискучий форвард зробив суттєвий внесок у вдалий виступ своєї команди на Кубку Америки, допомігши їй потрапити до фіналу. Водночас Мессі не уникнув критики за поразку у серії післяматчевих пенальті у вирішальному матчі від Чилі. Втім, загального враження від гри славетного аргентинця це не зіпсувало.

В серпні він був визнаний гравцем року за версією УЄФА. В листопаді аргентинець став кращим футболістом іспанської Примери, а вчора отримав приз кращого гравця світу 2015 року - Globe Soccer Awards за версією Асоціації європейських клубів. У всіх цих випадках Мессі відібрав титули у свого головного конкурента у боротьбі за звання кращого футболіста сучасності – португальця Кріштіану Роналду.



Форварду мадридського "Реалу" не допоміг навіть рекорд результативності на груповому раунді Ліги чемпіонів, який він встановив у грудні, завершивши цю стадію змагань з 11 голами.

Вочевидь, не вдасться утримати у своїх руках Роналду і "Золотий м'яч", головним претендентом на здобуття якого є також Ліонель Мессі. До трійки номінантів на головну індивідуальну нагороду світового футболу також потрапив одноклубник аргентинця по "Барселоні" – бразилець Неймар. Таким чином, у колекції Мессі може стати п'ять "Золотих м'ячів", в той час як у Кріштіану Роналду їх три.

Гравцем року лідер "Барселони" став й у себе на батьківщині, але у номінації для гравців, які виступають за її межами. Кращим футболістом чемпіонату Аргентини визнано форварда "Росаріо Сентраль" Марко Рубена, який належить київському "Динамо".

В Англії кращим футболістом 2015 року вболівальники визнали чилійського нападника "Арсеналу" Алексіса Санчеса, який разом з лондонцями веде боротьбу за перемогу в чемпіонаті Англії. Минулого сезону чилієць допоміг "канонірам" здобути Кубок країни.



Санчес у голосуванні випередив представників головних конкурентів у боротьбі за чемпіонство – Джеймі Варді з "Лестера", який до 26 років грав за клуби з нижчих дивізіонів, а цього сезону став чи не найпопулярнішим футболістом Англії, за якого місцеві топ-клуби готові викласти неймовірні суми. Також у трійці опинився аргентинець Серхіо Агуеро з "Манчестер Сіті", з яким у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів гратиме київське "Динамо".

Слід відзначити, що за підсумками минулого сезону, в якому чемпіонство дісталося іншому супернику динамівців у головному єврокубку (по груповому раунду турніру) "Челсі", кращим в Прем'єр-лізі став лідер лондонців – бельгієць Еден Азар, який отримав титули від місцевих асоціацій спортивних журналістів та футболістів-професіоналів.



Втім у новому чемпіонаті справи в Азара та його клубу складаються не найкраще – лондонці проводять один з найгірших сезонів за останні десятиріччя та посідають у турнірній таблиці лише 15-те місце. Такий провальний виступ вже вартував роботи португальському тренеру команди Жозе Моурінью, замість якого до кінця першості лондонців очолюватиме голландець Гус Хіддінк.

Ще один гравець, з яким динамівцям доведеться зустрітися в 1/8 Ліги чемпіонів у складі "Манчестер Сіті", бельгієць Кевін де Брюйне. Цьогоріч став кращим у чемпіонаті Німеччини, де він грав за "Вольфсбург", у складі якого забив вирішальний гол у фіналі Кубку Німеччини. Безпосередньо у Бундеслізі бельгієць віддав 21 результативну передачу, його продали за 70 млн євро до "Сіті". Гроші де Брюйне відпрацьовує вправно – у чемпіонаті Англії він вже забив п'ять голів та вісім разів асистував партнерам.

У Франції гравцем року став півзахисник ПСЖ Блез Матюїді, який у Лізі чемпіонів постав на шляху іншого українського клубу – "Шахтаря". Хавбеку вдалося випередити під час голосування видання France Football футболіста італійського "Ювентуса" Поля Погба та лідера іспанського "Атлетико" – Антуана Грізманна та відібрати звання у форварда "Реалу" Каріма Бензема, який цього року погруз у навколо футбольних скандалах та може незабаром сісти за грати та бути виключеним зі складу збірної Франції.

В Італії кращим футболістом сезону визнаний аргентинець Карлос Тевес, який допоміг "Ювентусу" виграти національні чемпіонат і кубок та потрапити до фіналу Ліги чемпіонів. Форвард перервав гегемонію свого славетного одноклубника – Андреа Пірло, якого визнавали кращим в Італії тричі поспіль.



Обидва лідери "Ювентусу" влітку залишили Турін – Тевес продовжує кар'єру в аргентинському "Бока Хуніорс", а Пірло поїхав догравати в американський "Нью-Йорк Сіті".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus