USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найменше власну кров шкодують мешканці Камінь-Каширського району

20 Березня 2009 17:52
Цьогоріч у Камінь-Каширському районі уже здало кров понад 350 осіб. Про це 19 березня у коментарі «Волинським Новинам» розповів завідувач донорського відділу Волинської обласної станції переливання крові Віктор Жадан.
 
Непогано здають кров у Ковельському, Ківерцівському, Луцькому районах області, – розповів Віктор Жадан. Проте поки лідирує Камінь-Каширський район, де вже цьогоріч стали донорами понад 350 людей. А минулого року тільки Любешівський район не виконав планів щодо заготівлі крові, – уточнив пан Жадан.
 
Після здачі крові її перевіряють на гепатити, сифіліс, ВІЛ/СНІД. На запитання, чи часто виявляють ці інфекції в донорській крові, пан Жадан точної цифри не сказав, проте зазначив: «трошки є».
 
Торік понад 350 волинян стали Почесними донорами України, – розповів завідувач донорського відділу. Щоб отримати це звання, потрібно мінімум 40 разів здати кров із допустимими дозами до 400 мілілітрів, – зауважив він.
 
На Волині ж наразі багато донорів є родичами хворих. Найбільше направляється донорів із Луцької міської клінічної лікарні, – розповів пан Жадан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus