USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Найскладніше буде в жовтні-листопаді». Як «Луцьктепло» купує газ за новими умовами

18 Червня 2021 17:18
На червень необхідні об’єми газу для підігріву гарячої води ДКП «Луцьктепло» закупило. Проте найголовніша проблема сьогодні – підготовка до опалювального сезону.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії.

Як повідомив директор ДКП «Луцьктепло» Іван Скорупський, відповідно до чинного господарського кодексу, депутати мають погодити договір підприємства з ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» на закупівлю газу, потрібного для підігріву гарячої води.

Нагадаємо, з 20 травня в Луцьку були змушені відключити гаряче водопостачання через відміну механізму ПСО для підприємств теплокомуненерго. Після тривалих переговорів гарячу воду лучанам увімкнули 15 червня, після підписання договору з «Нафтогаз Трейдинг» про закупівлю газу за ціною 7,4 тисячі гривень за метр кубічний.

Іван Скорупський повідомив, що договір підписаний 9 червня. Саме цей постачальник запропонував найвигіднішу ціну. Однак умови розрахунку не надто вигідні.

«Або купуємо за 7,4 тисячі, або за понад 11 тисяч. Умови розрахунків не дуже для нас прийнятні, бо споживач здійснює післяплату через півмісяця після надання послуги, а в даному випадку передбачається 50% поточної оплати. До 22 червня маємо оплатити 50% вартості об’ємів запланованого газу на червень», – повідомив директор «Луцьктепла».

Договір укладений на три роки, після травня 2022 року буде проведена індексація. Зі слів Івана Скорупського, гроші на сьогодні на підприємстві є, газ у потрібних об’ємах закупили, а свої фінансові плани будують вже з врахуванням нових умов. А ось в опалювальний сезон буде складніше.

«Найгірша ситуація буде у жовтні-листопаді, коли розпочнеться опалення. Тоді об’єми спожитого газу стрімко зростуть, а фактичні розрахунки будуть в грудні, коли ми виставимо рахунки за листопад», – каже він.

Тож підприємство муситиме шукати кошти на покриття цього розриву. Більше того постачальник вимагає, що 1 вересня має бути надана банківська гарантія про можливість оплати. Тож «Луцьктепло» працює з фінансовими установами, аби отримати ці документи.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 18 Червня 2021 17:26
Давно пора піднімати тариф , населення повинно платити справжню ціну.
Остап Вакарчук Показати IP 18 Червня 2021 17:45
Найважче українцям буде не тільки в жовтні-листопаді цього року, а і в майбутньому, коли Росія на всю потужність запустить "Північний потік-2".
Анонім до Остап Вакарчук Показати IP 18 Червня 2021 20:28
Це питання влада повинна була розпочати вирішувати ще з 2014 року, а то йде війна який рік, а ми плачем що агресор не хоче Качати через нас газ і давати нам гроші??? В цьому питанні москалі справедливо нас тролять... Воювати і одночасно вимагати в окупанта газ, трішки схоже на маразм...
Петро до Анонім Показати IP 20 Червня 2021 15:35
На потреби населення вистачає газу свого видобування, от КУДИ його дівають і чого змушують купляти "вротердам+" - зовсім інше питання.. Хто на цьому добре копита гріє добре відомо. (і почалось це не при ЗЕлепусі, в нього це спадщина від якої важко відмовитись)
Анонім до Остап Вакарчук Показати IP 18 Червня 2021 21:35
Ну так дурні самі штовхали Росію на цей крок, скільки можна маніпулювати трубою?
Правда Показати IP 19 Червня 2021 07:55
Ви ж ввели двоставковий тариф,оплата за теплову енергію цілий рік,навіть не узгодивши зі споживачами,а тепер паніка і гвалт.То у вас є кошти,закупляйте газ і вперед,до перемоги.А тепер ще і за гарячу воду які мільони.Ви багаті.
Петро Показати IP 19 Червня 2021 17:09
У нас тепер і з холодного крану тече гаряча- ото працює Луцьктепло! Соборності ,8.
Інший Петро до Петро Показати IP 20 Червня 2021 15:39
Якійсь недоумок до бойлера воду не перекрив і гріє всім холодну. Платити буде за всіх, користуйся "халявою" поки є можливість
До петро Показати IP 19 Червня 2021 18:25
Дивись що в кого по стояку робиться. До чого тут луцьктепло ді...іл

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus