USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Найсмертоносніший» пілот F-16 заявив, що він готовий захищати небо над Україною: подробиці

16 Березня 2023 22:08
Підполковник у відставці Ден Гемптон, позивний Two Dogs, якого називають «найсмертоноснішим» пілотом F-16, заявив, що він би погодився захищати небо над Україною.

Про це він сказав в інтерв’ю «Голосу Америки».

Гемптон вважає, що F-16 – це значно кращі винищувачі за радянські, проте на його думку, українським пілотам знадобиться багато часу, щоб освоїти новий літак – від 4-х до 6-ти місяців. Він пояснив, що для країни, яка кожен день веде боротьбу з російським агресором – це дуже довго, а тому підполковник ВПС США придумав вихід – Україна могла б найняти досвідчених пілотів для польотів на сучасних винищувачах.

«Принаймні подумайте про те, щоб найняти приватних військових підрядників для виконання польотів над Україною, не деінде, а саме в небі над Україною. Я навіть поїду сам, можете на мене розраховувати», – сказав Ден Гемптон.

Як зазначається, Ден Гемптон здійснив 151 бойовий виліт і має чи не найбільше військових нагород серед пілотів винищувачів США від часів війни у В’єтнамі, включно з Пурпуровим серцем, чотирма Почесними хрестами льотних заслуг за надзвичайний героїзм та вісьмома «Повітряними медалями» ВПС США за доблесть під час бойових дій у повітрі.

Нагадаємо, група сенаторів від обох партій вимагає від Пентагону відповіді, як відправити літаки F-16 до України.

Також за даними ЗМІ, США перевіряють навички українських пілотів для ймовірного навчання на F-16.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Березня 2023 22:33
обіцяти - це ще не означає одружитися
Янеробот Показати IP 17 Березня 2023 04:32
4-6 місяців? То вже би 2-3 рази кожного навчили би за рік! Триндіти не мішки носити. Нам і так ясно, що там зверху не вигідне закінчення війни.
Правда Показати IP 17 Березня 2023 08:36
Ф-16-це "платформа"для запуску ракет і ні в які бої вони не вступають.Злетів,запустив ракети і на посадку.Головне аеродроми і обслуговування.Навіщо вони взагалі американцям,нехай вже передають ЗСУ і побільше ракет,а наші пілоти зроблять свою справу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus