USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Найталановитіші учні луцьких шкіл отримають іменні стипендії

6 Травня 2019 16:08
Серед учнів луцьких шкіл визначили найталановитіших, аби призначити їм іменні стипендії. Так, із понад сотні претендентів обрали 22-ох найуспішних учнів – переможців міських та всеукраїнських олімпіад тощо.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 6 травня.

Уже традицією стало нагородження талановитих школярів у 22-х номінаціях. Відповідно, Луцька міська рада призначає двадцять дві іменні стипендії учням загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька, які мають високі досягнення у навчанні, спорті, мистецтві та беруть активну участь у громадському житті навчального закладу й міста.

Стипендії іменують на честь відомих діячів Волині або історичних постатей, діяльність яких пов’язана з нашим краєм, та призначаються за основними галузями наук.

Зауважимо, що, зі слів начальника управління освіти Луцької міської ради Зіновії Лещенко, цього року на іменну стипендію претендували 70 учнів від освітніх закладів міста.

Тож, претендентом на стипендію імені Бориса Сайчука у галузі історії та краєзнавства обрали учня ЗОШ № 23 Нікіту Миронова.

Стипендію імені Модеста Левицького за досягнення у галузі мовознавства (українська мова) можуть отримати учениця ЗОШ №22 Соломія Крамар та учениця гімназії №14 Аліна Голянська.

Претенденткою на стипендію імені Олени Пчілки у галузі мовознавства (іноземні мови) за схвального рішення сесії міської ради, ймовірно, отримає Богдана Бондаренко.

Власницею стипендії імені Олександра Богачука за досягнення в галузі літературознавства і поезії може стати Ольга Гаргола.

Найкращим математиком серед луцьких школярів профільна комісія обрала учня гімназії № 14 Богдана Лугініна – його обрали кандидатом на стипендію імені Владислава Дзядика за досягнення у галузі математики.

Стипендію за досягнення у галузі фізики імені Степана Стубелевича має шанс отриматиучень гімназії №18 Андрій Дударєв.

Претендентом на стипендію за досягнення у галузі музики імені В’ячеслава Хурсенка обрали ученицю гімназії №14 Ольгу Ткаченко.

Найкращим винахідником у галузі конструювання та технічної творчості визначили учня ЗОШ №25 Владислав Єфімов - він став претендентом на стипендію імені Костянтина Арцеулова.

Претендентом на стипендію імені Ігоря Стравінського за найкраще володіння музичним інструментом обрали учні ЗОШ №1, семикласника Макара Войнаровського.

Стипендію імені Йова Конзелевича за досягнення у галузі образотворчого мистецтва за умови схвального рішення обранців громади під час сесії отримає учениця ЗОШ №11 Катерина Петренко.

Стипендію імені Павла Тутковського у галузі географії можуть отримати учень НВК №9 Валерій Побережний.

Стипендію імені Володимира Байсаровича за досягнення у галузі фізичної культури та спорту можуть отримати учень ЗОШ №25 Андрій Хвесик.

Стипендію у галузі хімії імені Івана Олексеюка отримає учениця гімназії №14 Олександра Швек.

Претендентом на стипендію за досягнення у галузі біології імені Володимира Липського обрали ученицю гімназії №14 Ірину Левкович.

Стипендію імені Михайла Кравчука за здобутки у галузі інформатики та інформаційних технологій отримає учень СШ №5 Олександр Юдаков.

Стипендію імені Андрія Калахана у галузі учнівського самоврядування отримає учениця гімназії №21 Марія Ваколюк.

Кандидатом на стипендію імені Наталії Ужвій у галузі театрального мистецтва став вихованець ПУМ Сергій Шафранський.

Стипендію імені Іллі Богданця за досягнення у хореографії може отримати вихованець ПУМ Роман Кравчук.

Стипендію імені Антоніни Голентюк (за досягнення у галузі народознавства та фольклорного мистецтва) – учениця НВК №26 Катерина Торунова.

Стипендію у галузі журналістики імені Миколи Драгоманова - учениця НВК №10 Дарина Козуб.

Іменну стипендію імені Миколи Куделі за досягнення у галузі правознавства можуть отримати учень ліцею №27 Матвій Студницький.

Стипендію імені Марії Кравчук у галузі декоративно-ужиткового мистецтва – учениця ЗОШ №7 Вікторія Пушкар.

Виплата іменних стипендій здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Їх розмір становить 300 гривень в місяць і не підлягає індексації протягом року. Щомісячну виплату іменних стипендій здійснюють загальноосвітні навчальні заклади міста Луцька або управління освіти Луцької міської ради.

Іменні стипендії призначаються терміном на один навчальний рік: із 1 вересня по 31 травня.

Варто наголосити, що остаточне рішення щодо імен стипендіатів обранці громади приймуть під час засідання серпневої сесії Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus