USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найзагазованіші місця Луцька - біля перехрестя біля РДА і школи № 5

15 Жовтня 2008 09:13
Найзабрудненіше повітря у Луцьку в 2008 році санстанція зафіксувала на вулиці Ковельській (біля Луцької РДА) та проспекті Перемоги біля загальноосвітньої школи № 5. Про це «Волинським Новинам» повідомив директор департаменту інформаційної політики мерії Олександр Пирожик.
Луцька міськрайонна санепідемстанція постійно проводити моніторинг за станом атмосферного повітря у місті Луцьку. Основним джерелом забруднення повітря є автотранспорт, частка якого в забрудненні становить більше 90%.
Основний компонент у викидах автомобільного транспорту - оксид вуглецю. В середньому в рік санепідслужбою проводиться проводиться біля 800 досліджень атмосферного повітря на вміст оксиду вуглецю. Встановлені 8 стаціонарних точок спостереження – біля ЦУМу, кінотеатру «Промінь», ЗОШ №5, РАЦС, готелю «Лучеськ», облдержадміністрації, Луцької райдержадміністрації, парку імені Лесі Українки.
Допустима норма, згідно з ДСП №201-97 «Державні стандарти правила охорони атмосферного повітря», становить 5 міліграмів на кубометр.
Однак щороку, у зв’язку зі збільшенням кількості автотранспорту, зростав і вміст оксиду вуглецю у повітрі.
У 2008 році зменшилась кількість оксиду вуглецю в повітрі біля центрального універмагу і на Київському майдані (3,9-4,1 3 мг/м.куб.).
Проблемними у 2008 році залишаються місця біля 5-ї школи та  Луцької райдержадміністрації, де вміст оксиду вуглецю коливається на межі допустимої норми (4,8-4,9 мг/м.куб.).
Довідково:
У 2008 році в Луцьку зареєстровано 50 тисяч одиниць автотранспорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 15 Жовтня 2008 11:56
Цікаво, невже біля старого та варшавського ринку (де завжди!!! корки) загазованість менша, ніж на Ковельській?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus