USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Нажився на 2 млн: на Рівненщині поліцейський розпродав вилучені авто зі спецмайданчика

2 Серпня 2022 08:26
ДБР разом із прокурорами підозрюють 30-річного поліцейського з Рівненщини у продажі 17 вилучених авто, які були речовими доказами. Тепер, кажуть, готують підозри його спільникам. А сам правоохоронець вийшов під заставу майже в пів мільйона гривень.

Про це інформує ТСН.

Три роки тому з майданчика із вилученими машинами зникло 16 автівок, які забирали на евакуаторі нібито на новий майданчик. Однак туди вони не доїжджали, автівки продавали. Один з елітних позашляховиків з іншого майданчика продали на запчастини, кажуть прокурори.

Всім заправляв, кажуть у ДБР, 30-річний начальник підрозділу, тодішній керівник головного спецмайданчика області.
«Переконуючи у правоті своїх дій, він ввів в оману працівників Сарненського райвідділу поліції», – розповідає речниця Хмельницького теруправління держбюро розслідувань Катерина Герасимчук.

І лише за місяць на посаді заробив разом зі спільниками 2 мільйони гривень, звітують у прокуратурі. Чоловіка звільнили, а нещодавно оголосили йому підозру. І суд навіть взяв екскопа під варту, проте ненадовго, бо підозрюваний мав право на заставу у майже пів мільйона гривень.

Чи визнає підозрюваний Володимир провину, за яку загрожує до 12 років з конфіскацією, – невідомо. До нього не дотелефонуватися, а за адресою, де, сплативши заставу, мав перебувати колишній правоохоронець – чоловіки у дворі запевняють, що такий не проживає. Та сусіди кажуть, таки правильно завітали, це будинок його родичів.

Нині ДБР і прокуратура працюють зі спільниками підозрюваного. «Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим особам, причетним до злочину, зокрема серед посадовців ГУНП у Рівненській області», – кажуть у ДБР.

У поліції ніхто з них вже не працює, стверджують в ГУНП. Водночас частину проданих машин у нових власників забрали як речові докази, знову на спецмайданчик.

«Вони не знали, що автомобілі викрадені, що ними незаконно заволоділи», – пояснює прокурор Рівненської обласної прокуратури.

Решту проданих машин ще шукають, підозрюють, що їх просто розібрали на запчастини. Тепер власникам авто доведеться звертатися до суду по компенсацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Max Показати IP 2 Серпня 2022 13:13
Мусор це завжди барига та зрадник
Андрій Показати IP 3 Серпня 2022 08:12
Повернути набивання ВІНКОДУ на скло, фари при реєстрації автомобіля у МРЕО. Машина з вінкодом не пригодна до розбирання БАРИГАМИ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus