USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Назвали райони Волині, де можуть виникнути замети

8 Грудня 2014 18:14
Найгірша ситуація з дорогами Волині – на півдні області, саме там найбільша ймовірність виникнення снігових заметів.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 8-го грудня.

«Найбільш проблемні ділянки дороги у нас в таких районах: Володимир-Волинському, Локачинському, Іваничівському, Горохівському. Туди ми направили додаткову техніку. Окрім того, є можливість заметів на головній артерії, яка з’єднує Україну з Європою, – на трасі Київ-Ковель-Ягодин. Аби уникнути заметів, ми встановлюємо на полях захисні снігоутримуючі щитки, на відстані 15 метрів від дороги», - доповідає начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак.

Зі слів надзвичайників, у випадку негоди, передбачено тимчасові стоянки.

«Усі місця, де можуть бути проблеми, ми проаналізували й ці ділянки доріг визначені, так передбачено 33 місця для стоянок», - інформує заступник начальника ДСНС у Волинській області Костянтин Романчук.

Окрім того, як повідомляє Волинська газета, найбільш підступним відтинком шляху є ділянка дороги ф15 Ковель - Жовква біля населених пунктів Бихів та Суходоли, де зупиняється великогабаритний транспорт для відвантаження деревини на нововолинський завод «Кроноспан». У зв’язку з цим дорожники прийняли рішення встановити там обмеження для руху великих вантажівок без ланцюгів. Це вперше на Волині. Поінформувати про це водіїв обіцяють за 5 днів до впровадження.

Ще одна ділянка, яка тривожить дорожників, магістраль М 07 біля населених пунктів Паридуби та Луків. Цьогоріч, зазначив пан Посполітак, безпечнішою ця дорога є завдяки посівам кукурудзи, що обабіч. На прохання дорожників сільгосппідприємство «Ратнівський аграрій» не скосило кукурудзу на тих ділянках поля, що прилягають до дороги. Тому сухі рослини затримують сніг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
свояк Показати IP 8 Грудня 2014 21:25
Повирізали понад трасами і сільськими дорогами всі кущі та дерева. То ж тепер і позамітає дороги кучугурами, а весною талі води позмивають залишки жалюгідного асфальту з доріг. Догосподарювалися дорожники -злодюги. Варто прокуратурі зайнятися цим питанням - куди діли гроші за зрізані насадження!!
ОООО Показати IP 8 Грудня 2014 21:56
Потрібо було за ті гроші поремонтувати дорогу де ці дерева позрізали!!!
лютий Показати IP 9 Грудня 2014 07:53
Дерева вздовж доріг це суто совкова практика,ніде в Європі такого не мае,тому що любий водій знае що в момент аваріі на трасі ці дерева стають і стали вже не одному останьою зупинкою! Для захисту від снігу набагато ефективніше використовувати захисні бар"ери,а от хто іх мае ставити - це питання до влади.
свояк Показати IP 9 Грудня 2014 12:57
Дуже багато трас в європейських країнах ( але не автобанів), особливо в Німеччині чи Західній Польщі обсаджені віковими липами та дубами.За ними дивляться, іх огорджують, ставлять відповідні ппереджувальні знаки. В Україні, якщо водій безграмотний і гасає без правил,то він і на рівному місці ,в полі може створити аварійну ситуацію. То ж дерева то не є вирішальний фактор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus