USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Що заважає середній зарплаті в Луцьку стати вищою

7 Лютого 2018 11:26
Згідно із статистичними даними, середня заплата в Луцьку нижча, ніж у Луцькому районі. Як пояснили, це пов’язано з ним що в районі знаходяться потужні виробництва, і в обласному центрі є бізнесмени, які зарплату дають підлеглим у «конверті».

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 7 лютого.

Після звіту про стан виконання бюджету Луцька в 2017 році, член виконкому Михайло Щур висловив обурення, що в місті середня зарплата нижча, ніж у районі.

«Ми маємо в обласному центрі середню зарплату нижчу ніж по області: в Луцьку близько 5 тисяч гривень, а в Луцькому районі близько 7 тисяч гривень. Це що, села починають домінувати над містом?», - обурився Щур.

Його колега член виконкому Ігор Алєксєєв порадив піднімати питання про рівень зарплати перед гарантом.

«Які села та хутори домінують над Луцьком? Не варто тут політикою жонглювати й озвучувати полум’яні промови. Такі питання ставте перед президентом, який після відпочинку на Мальдівах кліпає очима й каже, що грошей немає, і живіть, як хочете», - зауважив Ігор Алєксєєв.

Пояснюючи ситуація для Михайла Щура, член виконкому Олександр Серватович наголосив, що в Луцьку багато бюджетних організацій, які отримують зарплату саме завдяки державного регулювання.

А в районі є великі підприємства, але користуються послугами Луцька, тільки податки нам не ідуть. Тому ситуація зрозуміла, але змінитися вона може, коли місто збільшить свої межі», - пояснив пан Олександр.

За критику влади секретар Луцької міської ради, член виконкому Григорій Пустовіт подякував Михайлу Щуру, мовляв, керівництво повинне бути зібраним і працювати для лучан.

«Але позитивів бачимо теж багато: ми виділили на 7 млн гривень більше, ніж в 2016 році на охорону здоров’я, на 7 млн більше, ніж на освіту. Звісно, могли ці гроші пустити на ремонт дворів, але ми підставили плече. Ми на краще змінили центральний парк, застосовуємо нові підходи до ремонту доріг – якість та гарантія. Щодо середньої зарплати, то Луцький район використовує інфраструктуру обласного центру, але дороги до підприємств робить Луцьк, і працівників туди довозить міський громадський транспорт. Це все наші люди, тому рано чи пізно ці успішні підприємства увійдуть в межі міста.

Також є проблема – зарплата в конвертах, тіньова економіка. Не можуть заклади громадського харчування, які вночі працюють, давати працівника своїм по півтори тисячі гривень, за такі гроші реально люди не працювали б. Але це вже робота податкової інспекції. Зауважу, що є в нас відділ праці й цього року, спільно з громадськістю докладемо зусилля, аби змінити ситуацію на краще», - наголосив Григорій Пустовіт.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в області є декілька потужних підприємств, які дають хороші соціальні гарантії своїм працівникам і середню зарплату у 10000- 15000 тисяч гривень: «СКФ Україна», «Модерн-Експо», «Кромберг і Шуберт», «БРВ-Україна», «Кроноспан», «Мотор».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 7 Лютого 2018 11:51
Питання про те "Це що, села починають домінувати над містом?" поставлено вкрай непрофесійно! Це не села починають домінувати, це луцькі підприємства продовжуть найо .... працівників по зарплаті.
Бувальщик до 123 Показати IP 7 Лютого 2018 21:17
Дйсно, на О бувае і на Йо бувае.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus