USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Назвали найбільших нечепур і чистюль Луцька

23 Липня 2010 13:27
Підприємці, установи та організації Луцька повинні прибрати прилеглі до фасадів їхніх офісів та магазинів території до святкування Дня незалежності України 24 серпня та відзначення дня міста 23 серпня.

Про це під час наради про санітарний стан та благоустрій міста з керівниками підприємств, установ та організацій повідомив заступник луцького міського голови Борис Сорока.

Він зазначив, що біля своїх фасадів не посадили квіти та не засіяли траву автомобільні салони «Субару» на вулицях Рівненській, «Тойота» на Відродження, «Міцубіші» на Карпенка-Карого.

За словами Сороки лінуються озеленити прилеглу території більшість аптек, які скуповують квартири на першому поверсі та знищують газони.

Сороці прикро, що й банки та громадські зупинки не турбуються про охайний зелений вигляд навколо їх офісів. Непокоїть посадовця і ситуація у старому місті. Наприклад біля 33а будинку на вулиці Братковського бур’яни вище вікон. На ті й же вулиці занедбанні будівельні майданчики.

«На деяких магазинах відбиті літери в назві, наприклад в магазину «Хутірець», а біля ДОСААФу розбиті рекламні щити», - продовжив посадовець.

Але Сорока похвалив завод «Мотор», магазин «Нова лінія», ЛНТУ, луцьку філію «Київстар», «Луцькавтодор», Луцький пологовий будинок та ряд інших підприємств, які слідкують за насадженнями.

Він зазначив, що 23 та 30 липня, а також шостого та 13 серпня відбудуться загальноміські санітарно-екологічні дні. А усім посадовцям, які будуть відповідальні за благоустрій міста аби побачити як ведеться робота, порадив здійснити «піший обхід» вулиць Луцька, за прикладом Богдана Шиби. Мер ходив по місту 20 липня.

Головний санітарний лікар Луцька Іван Ульчак також закликав присутніх на нараді брати віники, лопати та прибирати території. Інакше у таку спеку розповсюдження інфекцій не уникнути. Він зазначив, що в Луцьку вже зафіксовані випадки сальмонельозу, дизентерії та вірусного гепатиту.

Лікар популярно розказав присутнім, як відбувається зараження. Біля сміття, нечистот, відходів сідають мухи. Потім вони летять на наші столи, сідають на продукти і лишають на них мікроби. А ми ці продукти їмо, - розказував Ульчак.

Він закликав також підприємців, а особливо директорів гаражних кооперативів контролювати своїх охоронних собак. Мовляв, ті не слідкують за тим, як пси розмножуються і де вони бродять.

За словами міського голови Богдана Шиби за місяць по місту проведуть масштабний ремонт Театрального майдану та скверу на перетині вулиць сенаторки Левчинської та Лесі Українки. Згодом, ремонтуватимуть і двори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
sunny Показати IP 23 Липня 2010 13:35
так, затронулись важливі питання, побачимо які ж будуть результати?!...
president Показати IP 23 Липня 2010 13:56
до дня незалежності пошуршать нармально,а там дивись і вибори не за горами :)
волинянин Показати IP 23 Липня 2010 14:09
так на вибори ж то і працює Шиба. Де ж ще вкрасти як не на будівництві. Бігом затіяв будівництво як завжди з відкатами , пару мільйонів собі зараз заробить - і буде знов друкувати листівки "Відкрий Шибу - відчув зміни"- а треба -"Закрий Шибу - відчуй зміни"
цент Показати IP 23 Липня 2010 16:43
да, на масштабному ремонті можна і по масштабному потягнути пару рублів
вого КРОК Показати IP 23 Липня 2010 17:22
"...Підприємці, установи та організації Луцька ПОВИННІ прибрати прилеглі до фасадів їхніх офісів та магазинів території..." а може підприємці ще повинні дороги зробити,навести лад з громадським транспортом,ринками й т.д??!! Це що за самодурство,панове?Є бюджет міста (а це наші податки)є спеціалізоване комунальне підприємство,що зобовязане прибирати в місті!!!ЗОБОВЯЗАНЕ!!!
Лучанин до вого КРОК Показати IP 23 Липня 2010 17:30
Ви не праві! Вихована людина повинна уступати місце в тролейбусі чи кивати на владу, яка повинна забезпечити громаду необхідною кількістю одиниць транспорту? Повинна допомогти людині, яка впала і підвернула ногу чи кивати на органи охорони здоров"я яким "за це гроші платять"? Дитина, яку відлупцював тато за погану поведінку повинна його послухатися і врахувати на майбутнє чи йти і подавати на батька у суд? Є формальності, а є здоровий глузд і реалії життя...
вого КРОК Показати IP 24 Липня 2010 06:20
2 Лучанин В контексті здорового глузду й порядності погоджуюсь з Вами.Та багато підприємці самостійно,без вказівок й розпоряджень слідкують за прилеглими до їх обєктів територій й т.д.Мене обурює дешевий популізм влади з риторикою: ви "повинні або зобовязані" а ми не можемо,не вміємо,не хочемо бо ми влада!! Цивілізоване суспільство координується цивілізованою владою.
До вого КРОК і підприємців Показати IP 24 Липня 2010 10:53
100% підтримки. Сорока - це синонім субтника. Якого милого, мерія прагне все звалити на підприємців? Азаров з Тігіпком та Януковичем піднімають фіксований податок мало не в 4 рази, та що це за свинство?!!! Далі мовчатимо, колеги підприємці? То з наступного року єдинщики платитимуть 1500грн. фіксованого податку і 800грн до пенсійного фонду. А восени пан Сорока змусить підприємців бруківкою вистелити проспект Відродження, а тим хто має маршрутні таксі у місті - заасфальтувати свій маршрут.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus