USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назвали переможців кінопремії «Золотий глобус». ВІДЕО

17 Січня 2011 12:32
Фільм американського режисера Девіда Фінчера "Соціальна мережа" став тріумфатором однієї з найпрестижніших премій у світі кіно "Золотий глобус", 68-ма церемонія вручення якої відбулася в ніч на 17 січня у Лос-Анджелесі.

Картина "Соціальна мережа" отримала чотири "Золотих глобуси". Фільм було визнано найкращою драмою 2010 року, його творця Девіда Фінчера – найкращим режисером, Аарона Соркіна – найкращим сценаристом. Також фільм отримав премію за найкращий саунд-трек, - повідомила ТСН.

"Команда творців "Соціальної мережі" вважала, що ті, хто дивляться фільм, настільки ж розумні, як і ті, хто його знімає", - пояснив Соркін успіх стрічки під час церемонії вручення нагород.

В основі драми - реальна історія створення Facebook, феномену соціальних мереж та 20-річних мільярдерів. Прототип головного героя - творець Facebook Марк Цукерберг - раніше назвав фільм "художнім вимислом".

Стрічка з досить скромним бюджетом у 40 мільйонів доларів вийшла на екран у жовтні 2010 року, зараз її касові збори наближаються до 200 мільйонів доларів.

Комедією року стали "Діти в порядку" американського режисера Лізи Холоденко.

"Золотий глобус" найкращій актрисі в картині драматичного жанру дістався Наталі Портман за роль балерини у фільмі "Чорний лебідь". Драматичним актором року став Колін Ферт. Він заслужив нагороду роллю у фільмі "Король каже!".

У номінації "Найкраща актриса, яка зіграла у мюзиклі або комедії" перемогла Аннет Бенінг за роль у фільмі "Діти в порядку". У відповідній чоловічій номінації премія дісталася Полу Джіаматті за роль у стрічці "Версія Барні".

Найкращим актором другого плану став Крістіан Бейл, а найкращою актрисою другого плану визнали Мелісу Лео. Обидва вони отримали нагороди за ролі в картині "Боєць".

Мультфільм "Історія іграшок: Велика втеча" було визнано найкращою анімаційною роботою.

Головний приз за найкращий іноземний фільм отримала данська стрічка "Помста" від режисера Сюзанн Бієр. Вона перемогла російський фільм "Край" Олексія Учителя.

Найкращим повнометражним телесеріалом в драматичному жанрі визнана "Підпільна імперія". Стів Бушемі, який зіграв в "Підпільній імперії" роль Накі Томпсона, став найкращим актором серіалу. Актрисою року в повнометражному драматичному серіалі стала Кеті Сагал, яка зіграла у "Дітях Aнархіі".

Аль Пачіно був відзначений як найкращий актор в міні-серіалі за роль Джека "Доктор Смерть" Кеворкяна в серіалі "Ви не знаєте Джека". Комедійним серіалом року були визнані "Лузери".

Почесний "Золотий глобус" за видатний внесок у розвиток індустрії розваг дістався, як і повідомлялося в листопаді 2010 року, Роберту де Ніро.

Церемонію вручення "Золотих глобусів" вів, як і минулого року, комік Ріккі Джервейс.

Найкращі фільми року за версією "Золотого глобуса" обирали журналісти, акредитовані при Голівуді. Ця церемонія традиційно передує головній події року в американському кінематографі - врученню "Оскарів".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
VSC Показати IP 17 Січня 2011 19:42
И что такого в "Социальных сетях", если Цукерберг считает фильм художественным вымыслом, тогда какая в нем ценность?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus