USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Не дозволимо хамства». Мер Луцька – про істерію лучан, центр підтримки та евакуацію бізнесу і переселенців

18 Березня 2022 18:45
У вечірньому зверненні Луцький міський голова Ігор Поліщук відреагував на звинувачення лучан у «злитті» даних про завод «Мотор», розповів про створення центру підтримки та евакуацію бізнесу, повідомив про випадки хамства переселенців та поінформував про ситуацію в громаді.

Про істерію лучан з приводу інформацію про відселення від заводу «Мотор»

«Сьогодні зранку я звернувся до жителів нашого міста, які проживають поблизу заводу «Мотор», та повідомив, що, на жаль, відбувся обстріл Львівського авіаремонтного заводу і необхідно бути обережним, за можливості змінити місце проживання у зв’язку з небезпекою. Ми запропонували альтернативу, є можливість розмістити людей, якщо є необхідність. Більшість сприйняла цю реакцію адекватно, оскільки нашим завданням є інформувати про небезпеку, реагувати на ті події, які відбуваються, та дбати про людей. Але з’явилися неадекватні істеричні коментарі, в яких було написано, що координати здані тощо. Дуже дивно, що коментарі писали чоловіки, а не жінки. Хочу повідомити, що завод «Мотор» і всі вулиці, прилеглі до нього, є у вільному доступі на картах Google дуже давно. Ми живемо в 2022 році, тому необхідно припинити істерику та перестати писати ці абсолютно недоречні коментарі, які не мають жодного підґрунтя».
Про створення Центру підтримки та евакуації бізнесу

«Через те, що багато міст та територій України перебуває під обстрілами і є підприємці, які не можуть провадити свою діяльність на цих територіях, ми створили Центр підтримки та евакуацію бізнесу. Номери телефонів – 0504380574, 0332777955. Звертайтеся, хто розглядає наше місто та територію громади як потенційний варіант для перенесення бізнесу. Наші працівники допоможуть вам з пошуком вільних приміщень, виробничих приміщень, офісних, торгових, складських, вільних земельних ділянок».

Про ставлення до переселенців та хамство окремих з них

«Інколи доводиться чути від лучан, що дехто роздратований поведінкою біженців. Хочу сказати, щоб жителі нашої громади ставилися до біженців з милосердям та розумінням. Ми не можемо зрозуміти, в якій ситуації опинилися ці люди. На превеликий жаль, у багатьох з них немає дому, їм немає куди повернутися, в них немає речей, побутової техніки, які були в їхніх квартирах та будинках. В когось з них загинули родичі, в когось родичі травмовані. Звичайно, психологічний стан у них складний. Сьогодні нам необхідно бути милосердними та поблажливими до них.

Однак є невелика категорія вимушено переселених людей, які дозволяють собі неадекватну поведінку, їздять на доволі дорогих автомобілях, думають, що їм все дозволено, порушують ПДР, паркуються абияк, зневажливо відгукуються про наше місто та громаду. Думають, що це якась провінція. Я звертаюся і до таких людей. Ми привітні, ми гостинні, наша громада приймає біженців, і ми робитимемо це з привітністю та з відповідним ставленням. Але прошу вас адекватно ставитися до нашої громади та лучан. Ми не дозволимо хамства та зневажливого ставлення до жителів нашої громади. Залишайтеся людьми».

Про ситуацію в місті

«Тривають роботи по доведенню до ладу міста після зими, іде прибирання тротуарів, вулиць, парків та скверів. Також очищаємо зливові каналізації. Кількість громадського транспорту значно збільшилася у порівнянні з першим тижнем війни. Сьогодні вже більше 90 транспортних засобів, з яких 29 тролейбусів, решта – автобуси. В разі необхідності будемо збільшувати кількість транспорту, щоб забезпечити людей перевезеннями. Всі підприємства, установи та організації працюють у штатному режимі. Бажаю всім спокійного вечора та ночі без обстрілів! Віримо в перемогу!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
бувший робітник Показати IP 18 Березня 2022 20:21
Який завод, це руїна, усе покрали і продали. Завод був при СССР і здох
Таки так до бувший робітник Показати IP 19 Березня 2022 08:31
Здох то якраз Ваш засраний СССР))
Наталія до бувший робітник Показати IP 19 Березня 2022 08:54
Пішов за руським кораблем,любитель ссср
чакра Показати IP 19 Березня 2022 00:49
Да ти що?! Лучани винні, а воно зелене і пухнасте!
Ната Показати IP 19 Березня 2022 14:44
Для чого ви трогаєте ССРС. Мої батьки жили в цей час і розповідали що це були далеко не найгірші часи ...робота була для всіх, хліб продавався за копійки, начальник відпочивав на базі поруч зі своїми робітниками, а не на Канарах чи Балі, і зарплата у нього не була з таким розривом як зараз, людина людині була другом. Ну не було джинсів закордонних, зато мій батько будучи в авіації літав на літаку як треба було і згадує ті часи з теплом в серці. Зато тепер гуччі шмуччі а грошей купити то все не в кожного є і людина на людину ворогом дивиться ...капіталізм. І це далеко не той СССР який хоче створити те російське мурло тому не треба рівняти хрєн з палкою... Пуйло явно хоче людей рабами поробити, а потім ще й заставити воювати з іншими країнами як зараз поступає з тим неіснуючим ДНР ЛНР та ніяка то не буде співдружність ....це окупація та знущання з народу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus