USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не могла знайти роботу: на Волині депутатка селищної ради склала повноваження, щоб поїхати на заробітки

1 Лютого 2023 16:12
Ольга Кух, депутатка Любешівської селищної ради восьмого скликання, достроково склала свої повноваження. Причиною стало те, що вона їздила на заробітки за кордон і пропустила більшість сесій.

Про це вона написала у соцмережі.

«Сьогодні, згідно моєї заяви, Любешівською селищною радою було прийнято рішення щодо дострокового припинення моїх повноважень як депутата Любешівської селищної ради 8 скликання.

До прийняття даного рішення я готувалась не один день, навіть місяць. Так сталось, що упродовж 2022 року я була відсутня на більшій частині сесій у зв’язку з тим, що мусила заробляти на життя за кордоном. Тобто, ще минулого року я розуміла, що так тривати довго не може, адже депутат має працювати з людьми, на їх благо, бути присутнім на сесіях і відстоювати думку своїх виборців.

27 січня 2023 року була прийнята постанова, згідно якої депутати селищних рад, в тому числі жінки, не мають права перетинати кордон, окрім як у службове відрядження. Як на мене, пункт постанови абсурдний. Як можна позбавити такого права безробітних жінок? Де знайти роботу на території Любешівської селищної ради, якщо тобі «місце під сонцем» закрите? Чому безробітний депутат не має права виїжджати за кордон на роботу, а заступник селищного голови може спокійно лишити робоче місце і декілька місяців не бути на роботі, а за кордоном (хоча, дав Бог, воєнні дії у нашому районі не ведуться).

Читати ще: Депутатка Луцької райради склала повноваження через заборону виїзду за кордон

Чому, маючи 15 років вчительського стажу, 5 років керівного у гуманітарній сфері, ти не маєш права претендувати на посаду директора школи, тому що ти маєш свою думку, переконання і вчиняєш по совісті?! Бо що ти не в «тій» партії, бо думаєш своєю головою, а не тобі насаджують свою думку і кажуть, як проголосувати.

Тому я вирішила скласти повноваження. Але й надалі обіцяю бути активним жителем громади та цікавитись її життям та розвитком», – йдеться у дописі.

Як ми писали, в Україні чиновникам, нардепам, правоохоронцям та суддям заборонили їхати за кордон під час війни. Народні депутати, чиновники, представники місцевої влади, прокурори, судді та інші посадові особи можуть перетинати державний кордон лише на підставі службового відрядження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus