USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Не може бути душ у підвалі: гуртожитки СНУ хочуть привести до ладу

25 Листопада 2019 17:40
Переобладнання гуртожитків, створення комфортних умов для проживання студентів та ремонти навчальних аудиторій - один із найважливіших пунктів майбутньої діяльності Анатолія Цьося.

Про це перший проректор, проректор з адміністрування та розвитку СНУ Анатолій Цьось розповів в ефірі програми «На часі гість» телеканалу «Аверс».

Передусім, якщо брати до уваги гуртожитки або інші інфраструктурні підрозділи університету, на думку першого проректора, треба переобладнати гуртожитки № 2 і № 3.

«Ну не може в ХХІ столітті бути душ у підвалі. Треба створити студентам комфортні умови для проживання. Гуртожитки – один із найважливіших пунктів майбутньої діяльності. Далі – корпуси. Загалом, вони у нас непогані, але от обладнання навчальних аудиторій вимагає суттєвого впливу. На зустрічах із викладачами я казав, що зобов’язуюся дві аудиторії на кожному факультеті ремонтувати щороку. Над цим треба працювати й думати, де заробляти кошти, а це, крім державного бюджету, проєкти, платне навчання, надання платних послуг тощо», - каже Анатолій Цьось.

Читати ще: Децентралізація факультетів, фінансування і медкафедра: Цьось розповів, що хоче змінити у СНУ

Ви добре пам’ятаєте непрості роки економічного зламу, переходу від радянського часу до незалежності, оті 90-ті. Усі знають, в якій ситуації опинилися освітяни, медики й інші. І тоді питання заробітку стояло дуже гостро. Заробляли, здаючи в оренду бізнесовим структурам університетські приміщення тощо. Ви зараз говорите про заробіток. Сподіваємося, це заробіток профільний, адже вже інші часи.

На переконання першого проректора СНУ, виш може заробляти гроші, надаючи послуги за допомогою кваліфікованої роботи.

«Наприклад, от я вже бачу таку рекламу щодо вимірювання якості води: лабораторія охорони навколишнього середовища, ось такі-то контакти, і ця реклама розміщена десь у центрі міста. Будь-яка людина, бачачи цю рекламу, по-перше, отримає інформацію про університет, про лабораторію, по-друге, може звернутися, зробити замовлення, а лабораторія надасть допомогу з оцінки якості води. Або ж вимірювання рівня радіації. Тобто треба одночасно з проєктами надавати такі послуги, які і роблять промоцію університету, і дають можливість отримати певні кошти», - переконаний Цьось.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus