USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не підходить Україні: «Залізний купол» не здатний зупиняти російські ракети, – Резніков

10 Липня 2022 09:55
Ізраїльська система протиракетної оборони Залізний купол не підходить Україні. Вона не здатна зупиняти балістичні і крилаті ракети, якими Росія обстрілює нашу територію.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час виступу на бізнес-конференції Forbes.

«Ми всі знаємо приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо. Всі ми знаємо назву Залізний купол, але навіть він не захищає на 100 відсотків. Щобільше, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, державними підприємствами. Залізний купол зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених, по суті, в гаражах. Від крилатих і балістичних ракет Залізний купол не захищає», – сказав Резніков.

За словами міністра оборони, Україні потрібно розвивати власну систему ППО або отримати її від західних партнерів. При цьому в нашій країні вже вибудуваний певний захист неба. Це підтверджує той факт, що росіяни побоюються залітати на українську територію, де діє протиповітряна оборона.

«Ворожі літаки в нашому небі вже не літають, тому що бояться і знають, що ми їх збиваємо. Вони використовують старі ракети Х-22, Х-55 та інші. Агресор стріляє ними з території Росії, з території Білорусі, з акваторії Чорного і навіть Каспійського морів, з тимчасово окупованого українського Криму», – додав Резніков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Липня 2022 13:52
Так як із салом в анекдоті. Не будеш їсти бо не дам! Не підходить бо немає. Чому досі не підняті питання: де наші кольчуги? Як продані, ким, кому,? Чому порізані стратегічні бомбардувальники? І тд і тп.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus