USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не працювала понад пів року: на Волині відкрили відремонтовану шкільну їдальню

12 Січня 2024 21:20
10 січня нинішнього року запрацювала оновлена шкільна їдальня ліцею с. Тростянець, розрахована на 60 посадкових місць, яка не функціонувала з березня 2023 року. Тож нині гарячими обідами смакують не лише школярі пільгових категорій, але й усі 230 учнів, які навчаються в освітньому закладі, серед котрих є діти з навколишніх сіл.

Про це повідомляє Ківерцівська громада.

Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук побував у ліцеї, відвідав оновлене приміщення і поцікавився у школярів: чи смачний обід та чи комфортно їм перебувати в оновленій їдальні. Олександр Миколайович також пригадав, як колись, ще учнем цього навчального закладу, обідав тут, а гнітюче враження через непривабливий інтер’єр застарілого приміщення чомусь завжди залишало неприємні відчуття. Тому, переконаний міський голова, організація здорового харчування в комфортних умовах є запорукою повноцінного розвитку наших дітей, бо сприяє загальному зміцненню дитячого організму та впливає на їхню працездатність і успішність. Через що важливо ще з ранніх літ у дітей сформувати культуру здорового харчування, правильних харчових звичок, основ здорового харчування та здорового способу життя.

Читати ще: У ліцеї на Волині відремонтували їдальню

Варто зауважити, що шкільна їдальня розташовувалася в приміщенні будинку-інтернату для цілодобового проживання учнів середньої школи с. Тростянець, який не використовувався за призначенням з дев’яностих років минулого століття! Невідворотні руйнівні процеси відбувалися в усій будівлі. Тому було вирішено негайно розпочати відновлювальні роботи.

У процесі реконструкції їдальні, котра здійснювалася коштом бюджету Ківерцівської міської територіальної громади, вдалося повністю оновити харчоблок, загальну залу та залу для приготування їжі, складські приміщення, внутрішні вбиральні, обладнано під’їзні шляхи та забезпечено вільний доступ до будівлі. Поряд, у підвальному приміщенні, знаходиться укриття. Придбано для харчоблоку нове обладнання та меблі. Для персоналу облаштовано побутову кімнату з комфортними роздягальнею і душовою кабіною. Варто зауважити, що внутрішні вбиральні облаштовані з урахуванням потреб усіх категорій дітей, зокрема й для дітей з інвалідністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus