USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Не скоримося до кінця життя, що так нахабно відтяли Крим», - переселенці на Волині

16 Серпня 2016 16:35
Понад 4,5 тисячі переселенців з Криму та сходу України обживають Волинь. Переважна їх більшість мешкає у сільській місцевості.

Село Дольськ, що у Турійському районі, стало другою домівкою для двох товаришів з Ялти — переселенців Валерія Поліщука та Геннадія Чудновця. Вони, як і багато кримчан, опинилися за ґратами російської ФСБ. Там чоловіки перебували до вересня. Потім чоловікам повернули паспорти та дали 12 годин на роздуми, аби вирішили – залишатися в Криму чи покинути півострів, - йдеться в сюжеті Волинської регіональної дирекції НТУ.

З собою вони взяли найнеобхідніше – усе, що вмістилося у два автомобіля, а також пса Челсі.

Зі слів Валерія Поліщука, коли перетнули кордон, то стали на коліна і дивилася в сторону Криму. Мовляв, вони розуміли, що ніколи туди більше не повернуться.

«Розуміли, що ця домівка закрита для нас, поки там Росія», – запевнив чоловік.

Як розповів Поліщук, коли він з другом звернувся у «Волиньобленерго» за допомогою, щоб швидше підключили електроенергію, аби доремонтувати будинок, їх відправили назад у Крим.

«Ми не скоримося до кінця свого життя, що так наглючо, нахабно відтяли шмат землі, територію Крим, при цьому на весь світ заявляти, що це їх територія», – обурюється Геннадій Чудновець.

Облаштуватися на Волині переселенцям допомагали місцеві мешканці, представники, районної та сільської влади.

Чоловіки утримують велике господарство: перепілки, кролі, кури, павичі, а також вирощують квіти, що реалізують селянам. Та мріють про власну міні-ферму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 16 Серпня 2016 16:45
Не скоримося до кінця життя, що так нахабно відтяли Крим», - переселенці на Волині--- для мене нема рiзницi чи вiн украiнський чи росiйський, а якщо вам не всеодно так вперед в военкомат, чому ви тут сидите?
Справедливий Показати IP 16 Серпня 2016 20:25
Про*рали Крим - поїхали в Україну, про*руть Україну - поїдуть далі. Перекоти поле.
Анонім Показати IP 16 Серпня 2016 22:00
Невже в турійському ресі такі черстві люди?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus