USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Не треба повторювати, як усе погано», - майданівець з Волині

30 Січня 2015 10:25
Активіст Євромайдану Павло Марчук із села Дерно Ківерцівського району. Він із тих людей, які більше працюють, ніж говорять. Не розповідає про свої плани завчасно — спочатку зробить. Так вчинив і тоді, коли поїхав на Майдан до Києва: мама дізналася, де її син, коли його поранили 20 лютого на Інститутській, - інформує «Волинь-нова».

Нагадаємо, Павло отримав 2 кульових поранення в плече і руку під час подій на Майдані.

Хлопець півроку лікувався в Америці, а нині повертається до буденних справ, шукає роботу. Каже, що зі здоров'ям усе гаразд, нічого не турбує. Відчуває себе зараз так, «як і всі українці».

—Павле, що відкрив для себе за півроку лікування за океаном?

— Побачив іншу цивілізацію. Відразу помітно, що в Штатах діє закон. Будівництво, прокладання доріг — всюди порядок і ретельний розрахунок. Не так, як у нас: можна звести дім, де і як хочеш, чи автошляхи абияк мостити. Хоча я не ідеалізую Америку, там теж трапляються крадіжки й корупція.

Українці, котрі виїхали туди десятиліття чи два тому, запитували: «А чи їздять у вас «Жигулі» й «Запорожці»? У супермаркеті хотіли показати мені, як працює банкомат. Пам'ятають батьківщину такою, якою вона була, коли емігрували. Цікаво, що сказали б, якби побачили «царські» села під Луцьком або іномарки в місті. Бо в США я менше помічав такі розкоші.

— Хто був поруч із тобою на Майдані і після нього?

— Передусім хочу згадати волонтерку Наталю Соколову-Попову і хлопців із сотні самооборони «Волинська Січ» Павла Данильчука, Сашка Гуча та героїв Небесної сотні Сашка Капіноса й Сашка Храпаченка. Ціную їх, бо набагато більше важить піднятися з дивана і почати щось робити замість того, щоб лишень вести фейсбук-війни.
— Як змінилося життя після Революції гідності?

— Все, що відбулося, видається мені закономірним, тому не розділяю життя на «до» і «після». Хіба почали запрошувати виступити перед учнями в школах. Це нелегкі розмови — діти тонко відчувають, що їм говориш. Зауважую, що люди зосереджуються лише на негативі. Це зрозуміло: війна, горе, спад економіки. Але не треба повторювати, як усе погано.

— Що тебе востаннє приємно здивувало?

— Давно слідкую за роботою Громадського телебачення. Тішуся, що вільна журналістика розвивається і на Волині. Але для зміни ситуації в країні необхідно, аби в кожній хаті був інтернет. Бо правдива інформація — як ковток води чи похід до церкви.

Позитивним є і запровадження біометричних паспортів. Люди матимуть більше можливостей побувати за кордоном, побачити, як там живуть. Тоді не будуть такими зашкарублими і не казатимуть, що не треба жодних змін, хай усе залишається, як є.

Тепер багато розмов і про реформи. Подивимося, що з того вийде. А якщо влада не впорається, то активісти Майдану допоможуть.

— Чи вважаєш себе героєм?

— На зіркову хворобу не страждаю. Але сказане й зроблене мною, звичайно, чогось варте. Тож маю право озвучувати й доводити свою позицію, бо виборов її кров'ю.

— А скільки грошей треба для щастя?

— Можна бути щасливим і з порожніми кишенями. Не занепадаю духом, коли не стає грошей. Не в них радість. Ось, приміром, уже багато років ходжу з хлопцями рибалити. Раніше ловили звичайними дерев'яними вудками, а тепер придбали їх за 300 гривень. Та на задоволення від процесу це ніяк не впливає. Щастя для мене — це мати гарний настрій і дивитися вперед, а не озиратися назад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Факт Показати IP 30 Січня 2015 10:35
Молодець. Гарний настрій, приклад... А чи розумієш, що Пороху, "кулі в лоб" вигідна війна? Бо поки йде війна - ніхто їх скидати не буде? Ось така, брате, метаморфоза.
Анонім Показати IP 30 Січня 2015 10:50
дурна філософія факта. був би наприклад ваш ляшко чи сам ти, то й що змінилося б у цій ситуації? писав такий би само коментар про тебе чи ляшка ті ж Порох, чи "куля в лоб". і що? наполеонів купа, а толк - тільки ляпання язиком: вигідно - невигідно, а сьогодні знову двох хлопчиків хоронять на волині... оце вся правда
аноніму до Анонім Показати IP 30 Січня 2015 11:53
ті хто вийшов на Майдан хоч намагались змінити цю гнилу систему, а ти і тобі подібні вміють тільки п.з.д.ти, лежачи на дивані, розказувати всім як все навколо не правильно і погано, а в тому що зараз робитьтся вина не майданівців, а таких с.к, як ти.
Факт до Анонім Показати IP 30 Січня 2015 13:00
Та є різниця (я не за Ляшка): коли віддали Словянськ керували тіж що і зараз, а тоді варто було зрівняти міськ раду з землею. пізніше можна було пристати на пропозицію Коломойського і призначити Медведчука на пост управителя ДНР ЛНР, та Порох вирішив що життя кількох тисяч людей нічого не варте і призначив Галетея, пізніше Гонтарєву і т.д. "КАДРЫ РЕШАЮТ ВСЕ". Так що, різниця є - один дражниться, а інший...
Василь Показати IP 30 Січня 2015 10:51
Привіт Троль, як твої справи?
Мik(галицька камиша) до Василь Показати IP 30 Січня 2015 11:18
добре
Анонім Показати IP 30 Січня 2015 13:04
аноніму до Анонім. я на майдані пробув довше, ніж ти тут настрочив своєї ср..ачки. я знаю більше за тебе, що таке втрачати і на майдані і на війні тих, хто любить життя і україну і не тобі гамнюку вчити і розказувати про те, що тре робити. поки йде війна - тре думати за україну, а не "розказувати всім як все навколо не правильно і погано". ще зроби війну в києві і тоді точно до тебе, патрійота, зайдуть в хату і з дивана стягнуть, щоб ноги лизав усяким там гіві чи...
!! до Анонім Показати IP 30 Січня 2015 14:53
Був на майдані? Готуйся до мобілізації!
Мля до Анонім Показати IP 30 Січня 2015 15:33
Гі..но ти а не майданівець.
Лучанин Показати IP 30 Січня 2015 15:59
" Але не треба повторювати, як усе погано." - А чому не треба? Треба реально дивитись на факти - після державного перевороту(згідно чинного законодавства Президента, і депутатів ВРУ народ обирає шляхом голосування, а не методом поливання міліції палаючим бензином) народ України реально розділився внаслідок чого втратили Крим, і розпочалась громадянська війна на Донбасі
Василь до Лучанин Показати IP 30 Січня 2015 17:17
І зовсім ти не лучанин! Лучани так не мислять. Ти чужий троль!
Лучанин до Василь Показати IP 2 Лютого 2015 16:03
Відразу видно українського "патріота-демократа" - вважати, що всі повинні мислити однаково - майданно(чи майдануто). Якщо ти маєш думку, яка відрізняється від думки галасливого і агресивного натовпу, то ти автоматично стаєш ворогомо народу. Вам це початок 20 ст. не нагадує? Не повторюйте помилок минулого.
ррр Показати IP 30 Січня 2015 19:15
Побував за кордоном богу дякувати вилікували а тепер нафіг ті біометричні паспорти якщо ти призовного віку і тебе ніхто за кордон не пустиь навіть заробити якусь копійку щоб прокормити сімю парадокс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus