USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Не варто обманювати людей», – Констанкевич до Супрун щодо нестачі інсуліну

19 Жовтня 2018 20:54
Внести на розгляд Верховної ради Проект Постанови № 8587 «Про невизнання статусу та звільнення із займаної посади» т.в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун та її заступника Олександра Лінчевського намагалися народні депутати сьогодні, 19 жовтня.

Члени профільного комітету вже неодноразово звертали увагу влади розглянути це питання, оскільки вже 9 разів визнавали роботу міністерства незадовільною. Зокрема, порушувалось питання нестачі інсуліну для хворих на цукровий діабет, яких прирікають на смерть, інформує прес-служба народного депутата Ірини Констанкевич.

На звернення батьків маленьких пацієнтів хворих на цукровий діабет І типу у МОЗі відповіли, що найближче включення інсулінів у референтний список може бути не раніше 1 лютого 2019 року.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРЕПАРАТУ ВИСТАЧИТЬ НА ДВА ТИЖНІ, – ІНСУЛІНОЗАЛЕЖНІ НА ВОЛИНІ

«Фінансування препаратів для інсулінозалежних пацієнтів 2/3 відбувалось за державною субвенцією, а 1/3 за кошти місцевого бюджету, однак регіони показали свою неспроможність, щоб покрити 1/3. Кожного року місцева влада закуповувала на 1/3, а цього року відмовляється», - виправдовувалася Уляна Супрун.

Це неабияк обурило народного депутата Ірину Констанкевич. «Відповідь пані Уляни Супрун, про те, що є кошти на інсулін відверта неправда, тисячі людей залишились без інсуліну вже на найближчі 10 днів, тому не варто обманювати людей», - констатувала нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Реаліст Показати IP 20 Жовтня 2018 08:48
Купити бабій Язі мітлу і відправити в америку мити підлогу в клініці, з якої її привезли до нас

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus