USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не впустили через Covid-19: у Черкасах жінка народила під дверима лікарні

12 Листопада 2020 15:21
У Черкасах хвора на коронавірус жінка народила немовля на землі під зачиненими на замок дверима лікарняного корпусу.

Народжувати Євгенія Кіркич повинна була не тут, але вся сім'я перехворіла на коронавірус. Тому чоловік привіз дружину в обласну лікарню, де і приймають з позитивним тестом на COVID-19. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

У дорозі Олександр Кіркич телефонував лікарю, яка й повинна була приймати пологи, якби не COVID-19. А та вже підняла на ноги свою колегу, що працює у цій лікарні. Але відділення для коронавірусних хворих вночі було зачинене.

"У мене вже доходило до істерики: кричати не було сенсу, тут ніхто не відчиняє. Ми дзвонили, я тричі бігав до дівчат на інший вхід, вони також нічим не допомогли. Я просив про допомогу, у мене дружина народжувала", — розповів Олександр.

Часу вже не залишалося, тому чоловік розстелив свою куртку прямо на землі. Лікар встигла доїхати з дому і прийняти пологи на вулиці.

Коли батько вже тримав немовля на руках — двері лікарняного корпусу нарешті відчинилися.

"Бригада вийшла з інвалідним візком, я не розумію, чим вони думали, обираючи такий візок... Всі були дуже повільні, за винятком лікаря, яка їхала", - поділився чоловік породіллі.

В обласній лікарні пологи на землі назвали неординарною ситуацією. Кажуть, жінці варто було викликати швидку. І молодий батько нібито помилився. Пішов до загального приймального відділення, а треба було в перинатальне. А вже звідти направили б до коронавірусного.

Заступник головного лікаря Черкаської обласної лікарні Наталія Лакуста каже — вся затримка з персоналом трапилася тому, що медикам потрібно багато часу, щоб одягнути захисну уніформу.

У лікарні обіцяють провести службове розслідування щодо цієї ситуації.

Зауважимо, що у Луцьку є окреме відділення для породіль, які хворі на коронавірус. Зокрема, міський пологовий будинок – заклад першої хвилі госпіталізації таких хворих, тож усіх вагітних жінок з області, у яких виявляють недугу, мають госпіталізовувати інфекційною бригадою саме сюди. Загалом тут передбачили 36 ліжок для лікування хворих на коронавірус та пацієнток з підозрою. З хворими на коронавірус працюють окремі команди медиків у окремих, спеціально облаштованих під ці потреби приміщеннях.

Станом на ранок 11 листопада у Луцькому клінічному пологовому будинку перебувають дві пацієнтки з коронавірусом. Ще одну мають цього дня госпіталізувати у цей заклад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
555 Показати IP 13 Листопада 2020 06:06
Позор цим медикам! Обираючи дану професію знали,що обрали-Рятувати,а в даному випадку прийняти пологи,Допомогти з'явитися немовляті на світ.І чому дане відділення було зачинене вночі,невже вночі не народжують??!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus