USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не випадковість: за що на Житомирщині орендар ставка застрелив волонтера і нацгвардійців. Фото 18+

22 Травня 2020 19:12
Сьогодні стало відомо, що вночі на Житомирщині орендар ставка розстріляв сімох рибалок, шість з яких - уві сні.

Це офіційна інформація. ЗМІ стверджують, що вбиті - нацгвардійці та добровольці - мали конфлікт з орендарем, який, своєю чергою, скаржився на вимагання поліції.

«Страна» зібрала все, що відомо про масове вбивство.

Що сталося. Версія МВС

Вранці 22 травня заступник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що вночі у Житомирській області орендар ставка розстріляв сімох людей, які приїхали порибалити. За його даними, це були вісім старих друзів, які там збиралися вже не вперше.

Після спільного розпивання спиртних напоїв із 58-річним орендарем ставка, шість рибалок відправилися спати в сарайчик на березі ставка, а двоє залишилися з орендарем.
Як видно з фото, що опублікував Геращенко, вбиті дійсно відпочивали та рибалили.
Близько першої години ночі орендар ставка, професійний мисливець, на грунті "раптово виниклих різких неприязних відносин" (так формулює Антон Геращенко) почав розстрілювати гостей з рушниці марки "ІЖ". Спочатку вбив двох, які залишалися з ним. Потім пішов розстрілювати сплячих.

Врятувався лише один рибалка. Почувши постріли, він встиг втекти в ліс, вийти у село і викликати поліцію.

Підозрюваного у вбивстві затримали і вилучили рушницю. За словами Геращенка, затриманого направили на судово-психіатричну експертизу, після чого суд вирішить осудний він чи ні.
Антон Геращенко також опублікував аерознімок місця трагедії, зроблений з поліцейського квадрокоптера.
Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох і більше осіб) КК. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.
Новоселиця розташована на кордоні Житомирської та Київської областей, недалеко від Білої Церкви. Там знаходиться приватне сільськогосподарське підприємство зі ставками для риболовлі.

Слід військових і нацгвардійців

Проте вже починають з'являтися дані, що у справі розстрілу людей на ставку не все так однозначно.

Видання "Детектив інфо" з посиланням на свої джерела повідомляє, що більшість убитих - нацгвардійці.

За даними ЗМІ, близько першої години ночі в місцеве відділення поліції звернувся 43-річний працівник Київського Національного авіаційного університету Вадим Федюнін. Чоловік розповів, що у компанії з восьми чоловіків, в якій він перебував, виникла суперечка з орендарем ставка.

Власник водойми під час конфлікту використовував вогнепальну зброю, смертельно поранивши сім чоловіків з мисливської гладкоствольної рушниці ІЖ-58.

За інформацією джерел видання, серед загиблих є службовці Нацгвардії. Йдеться про бійців батальйону імені Кульчицького Владислава Мамаченка і Андрія Москальця (на прізвисько Мальок і Бородатий).

Також йдеться про прописаного у Гостомельській військовій частині №3018 Нацгвардії Віталія Вульчина і двох військових з позивними "Фін" і "Скандер" (він же "Український татарин").

Крім них жертвою перестрілки став волонтер Роман Ханенків "Гець" і працівник київського Національного авіаційного університету Олександр Білоус.

Попередньо встановлено, що в процесі конфлікту їх розстріляв 58-річний власник місцевого водоймища Анатолій Захаренко, якого в жовтні 2015 притягували до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

Видання також опублікувало фото, якого немає у зведеннях поліції.
Про загиблих відкритої інформації в мережі немає. На Facebook-сторінці батальйону імені Кульчицького про загиблих товаришів нічого не повідомляється.

Через що сталася бійня?

Причиною масового вбивства могло стати не побутове пияцтво, як стверджує Геращенко, а відповідь господаря ставка на погрози нацгвардійців.

Телеграм-канал Pavlovsky-news поспілкувався з Віктором - братом підозрюваного в масовому вбивстві. За його словами, розстріл був відповіддю на вимагання з боку місцевої поліції.

"Його родич скаржився на вимагання з боку місцевої поліції, яка нібито вимагала гроші і рибу за оренду ставка. За словами чоловіка, вчора місцевого начальника райвідділу затримала за хабар ДБР, а ввечері до брата приїхали знайомі "добровольці", які запідозрили його в "підставі".

За інформацією родича, спочатку чоловіки дійсно випивали, однак потім стався "наїзд", який завершився загибеллю гостей. Віктор уточнює, що його брат отримав кульове поранення руки, а у загиблих пізніше знайшли в авто цілий арсенал зброї - автомат, карабін, пістолет - з яким "можна йти на передову". Чоловік не вірить, що до його брата йшли з мирними планами", - стверджує канал.
Журналіст Віталій Губін, який спеціалізується на кримінальній тематиці, так описує версію подій.

"Маємо: орендаря ставка намагався регулярно доїти на бабки місцевий начальник поліції. Вчора перевертня скрутили, в той же день заявник сів випивати зі своїми знайомими вояками з НГУ. Ніби як ті були знайомі між собою.

Випили так, що господареві згадали його російське походження, і за те, що здав скнару-копа, пообіцяли згвалтувати. Господар тоді взяв рушницю, на нього з ножем кинувся один із гостей. Далі місиво, застрелив сімох, восьмого відпустив ...

Здався чоловік сам, погрожував, що інакше буде бійня, як у фільмах про Рембо".
Губін також опублікував фото убитих, в яких була автоматична зброя. Тобто версія Геращенка з "мирними рибалками" вже відпадає.
За словами джерела «Страны» у поліції Житомира, конфлікт стався після того, як один із загиблих звинуватив Анатолія Захаренка в "підставі" і здачі за підозрою у хабарництві місцевого поліцейського. А після цього ще й напав на Захаренка з ножем.

Напередодні конфлікту начальника Попільнянського відділення поліції, підполковника Руслана Мшанецького затримали працівники ДБР і Управління внутрішньої безпеки за підозрою в отриманні хабара. Заявником був сам Анатолій Захаренко - він поскаржився, що місцеві поліцейські намагалися "кришувати" його рибальський бізнес.

"Є вже перші покази підозрюваного. Всі учасники - давно знайомі між собою. За словами Анатолія Захаренка, вночі, після п’янки, він залишився наодинці з двома гостями, інші пішли спати. Один із чоловіків почав пред'являти йому претензії, що він "злив хорошого хлопця"- Руслана Мшанецького, якого вони теж добре знали.

До речі, цей підполковник Мшанецький і сам раніше бував на риболовлі у Захаренка. Слово за слово, і через кілька хвилин двоє чоловіків, що залишилися, заявили Захаренку, що його "ви..буть" за "зраду".

Захаренко послав їх. Після цього гість схопився за ніж, а Захаренко, своєю чергою, за рушницю. За словами підозрюваного, від пострілів прокинулися інші гості, підскочили і схопилися за зброю, що привезли з собою. Але Захаренко їх випередив, застреливши ще п'ятьох.

Той, який нібито втік - Вадим Федюнін, насправді залишився на місці. Він попросив його відпустити, сказавши, що нічого не бачив і не чув, мовляв, спав під час стрілянини. Захаренко його відпустив і дозволив піти. Після чого сам Захаренко набрав номер поліції і заявив, що застрелив сімох осіб. Також запропонував добровільно здатися, але попросив тільки одне - він хотів здатися не місцевій поліції, а обласній, з Житомира. Одночасно подзвонив в поліцію той, якого він відпустив - Вадим Федюнін", - розповіло джерело видання в поліції Житомира.

«Страна» також з'ясувала, що дружина підозрюваного у вбивстві Анатолія Захаренка працює в місцевій сільській раді секретарем, а раніше обиралася депутатом місцевої ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Богдан Сташинський Показати IP 22 Травня 2020 19:39
Закономірний фінал, крім постійної дойки з боку місцевої поліції, 100% ці гвардейці жрали і пили на халяву в господаря ставка, ще й хотіли "ви..бать" за "зраду", що йому залишалося робити ???
Бульба Показати IP 22 Травня 2020 20:36
Доведений до відчаю!!! Ну хоть хтось вірить в чесну поліцію і справедливий суд в Україні??? Як заявив один суддя - Вище нас тільки Бог!!! От Цей чоловік розуміючи, що незможе по чесному довести щось в цій країні, відправив «рішал» на зустіч до самого чесного суду на світі!!!
Вет Показати IP 22 Травня 2020 21:19
То де ж вони воювали, якщо їх семеро “професійних” військових з автоматичною зброєю вклав мисливець з двозарядною рушницею? А в версію що вони спали повірить тільки той хто не чув звуку пострілу рушниці.
Читач до Сташинськог Показати IP 22 Травня 2020 21:27
Цікаво виходить. Як на поліцейського який в нього вимагав гроші знав куди заявити ( ДБР, внутрішня безпека ). А на цих решал виходить ні. Якщо він хоче зіскочити на необхідну оборону чи на перевищення необхідної оборони то не вийде в нього з цього нічого. Пахне по життєвим йому за ці вбивства якщо доживе до суду.
лучанин Показати IP 22 Травня 2020 21:56
а звідки то в них така гвинтівка як на останньому фото? не мисливська то точно.
євген Показати IP 22 Травня 2020 23:03
Піде на обмін як сєпар?
Петя Петухов Показати IP 23 Травня 2020 09:06
Вот такая не непобедимая !
Таня Строцюк Показати IP 23 Травня 2020 22:05
Молодець! Отака в нас армія і поліція, герої одні. Як до діла то й говорити немає про що. Бажаю йому отримати умовно рік! Справжній чоловік!
Александр Показати IP 24 Травня 2020 11:51
Пугает больше всего тот факт,что оружия на руках у бывших АТОвцев очень много.Вчера в Вишневом погиб "ветеран АТО",разгуливающий по населенному пункту с сумкой в который был автомат.Ну прямо Чикаго
Анонім Показати IP 24 Травня 2020 21:56
"Захисти свій бізнес від рекету" - ІЖ58 не завадить!
ко Показати IP 25 Травня 2020 09:04
....мирные рыбаки!!!! А, на стене "муха" висит,ясно,для большой рыбы
Игорь Показати IP 25 Травня 2020 11:29
Как-то мне вообще не ясно? КААК один, из ружья, перестрелял 5-х, которые "уже не спали" , и некоторые были с автоматами в руках судя по фото??? Какой-то бред, а не версия. Больше похоже что автоматы подложили после..., ну или еще версии...
Геннадий Показати IP 25 Травня 2020 14:57
А "мокрый" только я увидел? Если ещё и алкоголь, то могли сразу и не проснуться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus