USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Не висвітлив події за участю президента»: Аласанія показав документ з причинами його звільнення

1 Лютого 2019 14:24
Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія, якого відправили у відставку на засіданні наглядової ради компанії 31 січня, розповів подробиці свого звільнення.

Так, він оприлюднив частину проекту рішення наглядової ради компанії. Скрін частини документа він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

«Не рішення, але частина проекту такого рішення НР (Наглядова рада – ред.), на якому НР базує відсторонення. Хоч би не палились так відкрито ...» – написав він.

В опублікованійі частині документа вказується, що Аласанія «не організував мовлення каналу UA: Перший ні як суспільно-політичного каналу , ні як інформаційного та суспільно-політичного мовлення з елементами освіти, а тому канал не висвітлив оперативно або НЕ висвітлив взагалі (крім коротких згадок в новинах) перерахованих подій за участю президента». Також відзначається, що Аласанія неправильно зрозумів принцип «відсторонення від влади», що призвело «до повної деполітизації новин», що «прямо суперечить місії «надавати достовірну і збалансовану інформацію про Україну та світ ».


Крім того, Зураб Аласанія, коментуючи виданню «Гордон» рішення наглядової ради розірвати з ним контракт, заявив, що найсерйозніші скандали відбувалися через програм «Схеми», «Наші гроші», а також неможливість контролювати наповнення випусків новин на «Громадському», пише "Страна".

«Розгляду питання про мою роботу на порядку денному не було – його внесли «з голосу». Це вже не перший раз, але раніше голосів не вистачало. А ось вчора несподівано – по-моєму, навіть для самих членів наглядової ради – набралося достатньо голосів. Приводом для розгляду стала робота фонду підтримки «Громадського». Але справа в тому, що це самостійна благодійна організація, до якої я відношення не маю. Цей фонд працює вже чотири роки, і керують ним самі донори. Однак виникли питання, причому не факти, а саме питання. Були рекомендації – зокрема, виправити документацію. І все було б нормально. Але раптом саме по цій темі проводять якесь таємне голосування. Всіх вигнали і прийняли рішення – розриваємо контракт з Аласанією. Член наглядової ради В’ячеслав Козак прямо сказав: мовляв, давайте вже приймайте рішення , у мене давно бюлетені для голосування роздруковані. Він і ще один член наглядової ради, Олексій Панич, який теж прихильний до партії влади, в принципі особливо і не приховували своїх намірів », – зазначив Аласанія.

За його словами, багато членів Наглядової ради до вчорашнього дня практично не відвідували засідання. «Вчора Наглядова рада обговорювала мільйон питань, але ніякої конкретики – за що зі мною розірвали контракт – так і не послідувало. Якщо причина в фонді, то це буде просто смішно. Я вже мовчу про те, що члени наглядової ради не можуть пропускати більше трьох засідань. А тут половина з них не ходили на засідання. Наприклад, (Сергія) Тарана я взагалі вдруге за півтора року побачив », – зазначив він.

Аласанія вважає, що найсерйозніші скандали були через програм «Схеми», «Наші гроші». «Також їм не подобалася непідконтрольність наших новин. Час від часу викликало невдоволення те, що ми не вважали за потрібне висвітлювати певні події. Вони знали, що не мають права втручатися в нашу інформаційну політику, але при цьому весь час скандалили. Ми самі вирішуємо, показувати нам хресний хід чи ні. Останній закид був – чому ми нічого не сказали про з’їзди двох політичних сил, тобто на нас весь час намагалися вплинути », – сказав співрозмовник.

Він підкреслив, що має намір через суд блокувати рішення наглядової ради. «Громадське» продовжує працювати. Зараз збереться правління, будемо думати, що робити. Рішення потрібно оскаржувати. Наскільки я знаю, всередині Наглядової ради теж не все гладко. Там абсолютно різні люди, у яких зовсім різні інтереси. Можливо, вони переголосують і зроблять це відкрито: мовляв, перед виборами це все погано пахне. Думаю, вони самі все розуміють «, – заявив Аласанія.

Він додав, що він і його група підтримки, якщо буде рішення правління, почнуть блокувати рішення наглядової ради судовими справами. «Тоді подивимося, як вони себе поведуть. На жаль, подібна ситуація відбувається вже вдруге. І якщо суспільству не потрібно «Суспільне», що ж я буду нав’язуватися? Однак тут справа в нашій команді. Вони почуваються зрадженими. Хвилюються також люди в регіонах – що робити, куди бігти? Я проти страйків – краще йти цивілізованим шляхом. В цьому випадку це суд », – резюмував Аласанія.

31 січня дев’ять членів наглядової ради НГТУ з 12, присутніх на засіданні, проголосували за достроковий розрив контракту з Аласанією, якого обрали на чотирирічний термін 10 квітня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пенсіонери Показати IP 3 Лютого 2019 23:59
крадій пенсій петро порошенко Х**ЛО лалала!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus