USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не зачіпати бізнес, а будувати дороги, – політолог Давидюк на «Бандерштаті»

5 Серпня 2017 17:50
Українські політики були настільки залежні від Росії, розповідає політолог Микола Давидюк, що призначення міністрів та президентів відбувалося винятково за погодженням у Москві. Втім, додає політолог, зараз відбувся розрив і такого тотального впливу Росія в Україні, на його думку, не має.

Про це йшлося під час фестивалю українського опору «Бандерштат» 5-го серпня, який відбувається на протилежному боці Стиру від центрального парку імені Лесі Українки в селі Рованці.

Під час спілкування на гутірках у політолога, керівника аналітичного центру «Політика» Миколи Давидюка запитали, чому українці не змогли піти шляхом країн Балтії, Польщі й зараз перебуває в гіршому економічному розвитку.

ЧИТАТИ ЩЕ: «БАНДЕРШТАТ 2017»: ДРУГИЙ ДЕНЬ ТРАНСЛЯЦІЯ

«За ці 26 років незалежності у нас було багато проблем і порівнювати Україну та Польщу не дуже коректно, бо ж у нас робили машини, але мотори до них виготовляли в Росії. Завдання було таке, щоб ми не добре жили, а трошки гірше, ніж в Росії. Більше того, у нас досі стільки політиків, які щотижня їздять в Росію. Їм дали змогу заробити на відносинах з Росією. Більше того, багато політиків виховані там. Тільки тепер ми починаємо відриватися від Росії, бо раніше щойно вирішили призначити міністра, як названа кандидатура обов’язково їхала в Росію на погодження. Також і кандидатів у президенти погоджували в Москві», - розповідає Микола Давидюк.
З його слів, Україна має шанс наздогнати в економічному розвитку країни ЄС і для цього потрібно, щоб влада не заважала бізнесу.

«У нас потенціал великий, особливо в мізках. Наші айтішники – спеціалісти глобального рівня. Тому варто просто не зачепати бізнес, а владі необхідно будувати дороги й країна сама почне розвиватися», - наголосив спікер.

Також політолог сказав, щоб українці були розважливі, коли в ЗМІ говорять про скандали на сексуальну тематику за участю політиків.

«Коли кажуть, що депутата чи посадовця зловили в сауні з повіями без трусів, то знайте, що з бюджету вкрали кілька мільйонів чи заводик-два. Це така маніпуляція в ЗМІ, щоб відволікти увагу. Будьте прагматичнішими, бо політики створюють імідж, щоб всі думали, що вони класні», - наголошує політолог.
Насамкінець додав, що восени буде цікаво на політичній арені, адже антикорупційний прокурор сказав, що на 60 депутатів відкрили кримінальні провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus