USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Не закривати гральний бізнес: у Луцьку колишніх слідчого та експерта-криміналіста звинувачують у вимаганні 130 тис. грн

19 Листопада 2023 13:20
Експрацівника слідчого відділу поліції та колишнього експерта-криміналіста звинувачують у хабарництві. Мовляв, вони вимагали гроші за вирішення питання про закриття кримінального провадження щодо незаконного грального бізнесу.

Цікаво, що так званий бізнес і техніка, яку вилучили, належала фактично їхньому колезі – колишньому працівнику внутрішніх органів. Та й заявив на підсудних також чоловік, який працював у правоохоронній системі. Чомусь саме він, а не власник вилучених комп’ютерів, взявся домовлятись зі слідчим та експертом за вирішення питання чужого бізнесу, повідомляє телеканал Аверс.

У цій справі вже відбулось не одне судове засідання. На попередніх встигли дослідити відеодокази. На одному з фрагментів заявник запитує у чоловіка, схожого на обвинуваченого слідчого, скільки коштуватимуть послуги щодо вирішення питання стосовно закриття провадження у справі про організацію незаконного грального бізнесу за адресою Івана Франка, 44, та повернення техніки, яку вилучили.

– Я в десятку вложусь?

– До обіду я тобі скажу. Я не знаю, які там зараз розценки в нас.

Через деякий час уже наступна зустріч. Зі змісту розмови чутно нібито слідчий з кимось уже домовився:

– Ти все передаєш тільки для того, щоб підійти і говорити. Да, це розмова була така, но не по суті.

– Бо ви ж не знали, чи я буду спроможний на ці бабки.

– Для того, щоб говорити, треба знати, чого ми йдем говорити. Якщо є це «знати», ми йдем говорити конкретно. Знову ж таки, 100% результату ніхто не дає.
Далі слідчого і колишнього експерта-криміналіста затримали.

ЗМІ писали, що їх затримали саме під час передачі 130 тисяч гривень. Це було у серпні 2017 року. Захисники обвинувачених доводять, що це була провокація. Ця ж лінія захисту прослідковується і в допиті свідка Андрія, який орендував те саме приміщення на Івана Франка, звідки вилучали техніку в червні, запідозривши, що там займаються азартними іграми.

Андрій каже: мав знайомого Ярослава, який дав йому номер експерта із Волинського експертно-криміналістичного центру. Проте власник техніки не став телефонувати самостійно, а залучив свого іншого знайомого Івана. Чому так зробив – чи то через брак часу, чи то через те, що нібито не хотів домовлятись напряму, аби не було конфлікту інтересів, бо він колись теж працював у правоохоронних органах.

«Ми з ним домовились, що він буде вирішувати мої питання, він там домовиться, переговорить, а з мене відповідно сто грамів і пончики», – розповів свідок Андрій.

Згодом знайомий Іван повідомив йому, що з нього вимагають хабар за позитивне вирішення питання. Мовляв, аби експерт почав досліджувати техніку, потрібно, щоб слідчий її туди направив, а це додаткові витрати. Тоді знайомий свідка і подав заяву до поліції, аби вивести хабарників на чисту воду. Один із адвокатів Анатолій Вічинюк допитується, чи знає свідок, що його товариш Іван теж працював в правоохоронних органах.

«Мені це невідомо. З минулого судового засідання я зрозумів, що він працював, а так - невідомо. В нас були свої чоловічі моменти, обговорювали дівчат. Це не стосувалося якихось робочих моментів», – відповів Андрій.

Виходить якась дивна ситуація – свідок замість того, щоб вирішити свої проблеми з бізнесом самостійно, чомусь звертається з цим питанням до чоловіка та ще й такого, з яким, з його ж слів, робочих моментів не обговорював. Як з’ясовується під допиту, цей бізнес взагалі проіснував недовго.

Мовляв, після вилучення техніки Андрій подібною підприємницькою діяльністю більше не займався. Бо ж комп’ютери досі припадають пилом десь у міськвідділі. Свідка відпустили. Прокурор каже: заплановано допит безпосередньо заявника. Однак подає клопотання, аби це було здійснено в режимі відеоконференції.

«Заявник у цьому кримінальному провадженні з 1 березня 2022 мобілізований і призваний на військову службу», – каже прокурор Олександр Мотрунчик.

Захисники виступили проти такої ідеї та наполягають, що допитувати заявника на наступному засіданні необхідно за його присутності в залі, адже цей свідок у справі ключовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 19 Листопада 2023 19:03
Всі слідчі МВС Луцька були і є причетні до хабарів.жний слідчий має брудні руки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus