USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не зміг продути драгер: у Луцьку на суді водій намагався уникнути відповідальності за п’яне водіння

20 Січня 2024 20:44
В обласному центрі Волині за п’яне водіння судили водія легковика. Чоловік двічі продував драгер, але так і не зміг це зробити, тому просив виправдати його. Однак Луцький міськрайонний суд все ж оштрафував водія на 17 тисяч гривень та на рік позбавив права сідати за кермо.

Як ідеться у матеріалах справи, ввечері 28 жовтня минулого року Ігор Ш. рухався вулицею Липинського за кермом Volkswagen Golf. Чоловік мав ознаки алкогольного сп’яніння, однак від проходження огляду відмовився, тож його дії кваліфікували за ч.1 ст.130 КУпАП.

Під час розгляду справи Ігор Ш. свою вину не визнав. Він наголосив, що не відмовлявся від проходження огляду на стан сп`яніння, та все ж намагався продувати запропонований йому пристрій «Драгер» на місці зупинки та в медичному закладі, однак в нього не вийшло.

Читати ще: Волинянина, який дозволив п’яній дружині керувати авто, оштрафували на 17 тисяч

Суд, зважаючи на докази, доводам водія не повірив, адже на відеозаписі з нагрудних камер поліцейських зафіксовано, що він зробив декілька спроб пройти огляд за допомогою газоаналізатора, проте аналіз жодного разу не відбувся через недостатню кількість повітря, яке видихав Ігор Ш. Відзначимо, що поліцейський роз’яснював водію порядок використання газоаналізатора та робив йому зауваження через неправильне використання.

Суд дійшов висновку, що правопорушник лише імітував продуття приладу і жодного разу процедуру не довів до кінця, тобто в такий спосіб він ухилявся від проходження огляду на стан сп`яніння. До того ж ситуація з оглядом повторилася і в медичному закладі.

В підсумку Ігорю Ш. не вдалося уникнути покарання. Суд оштрафував чоловіка на 17 тисяч гривень і на рік позбавив його права керування транспортними засобами.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus