USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Виявили масштабну схему ухилення від сплати податків

25 Червня 2012 10:05
У несплаті 4,3 мільйона гривень податків підозрюють голову правління волинського підприємства.

Про це повідомили у прес-службі ДПА Волині.

Так, податківці стверджують: масштабну спробу ухилення від сплати податків керівник підприємства реального сектору економіки організував та втілив завдяки тісним діловим контактам із фірмою з ознаками фіктивності.

Як свідчать матеріали справи, на такий крок керівник заводу у Нововолинську зважився цілком свідомо. Так, упродовж трьох років, відповідно до укладених угод, очолюване ним підприємство нібито купувало брухт чорних металів у виробничо-комерційної фірми з Луганщини з повною попередньою оплатою.

Однак, податкова міліція виявила: у шляхових листах автомобілів волинського підприємства, які б мали перевозити придбаний товар, у жодному випадку не вказується пунктом призначення місто у Луганській області, де зареєстрований продавець брухту чорних металів. У посвідченнях про відрядження водіїв теж відсутня інформація про фірму - продавця. Натомість, значаться інші суб’єкти господарювання.

І, хоч поставка товару оформлена видатковими накладними та актами приймання – передачі, інших документів, що переконали б у факті перевезення товару, його прийому на складі матеріально-відповідальними особами та оприбуткуванні, у посадовців заводу не виявилося.

Зокрема, за відсутності факту придбання товару не можна формувати валові витрати ,- застерігає закон. А на підприємстві ще й безпідставно сформували податковий кредит. Усе задля економії 1,6 мільйона гривень ПДВ та 2,7 мільйона гривень податку на прибуток, які б мали надійти до бюджету, - наполягають правоохоронці.
Впевненості податковим міліціонерам додає той факт, що під час обшуку печатку луганського бізнес-партнера знайшли у кабінеті одного з виконавчих директорів волинського підприємства.

За податковими матеріалами прокуратура Волині відносно голови правління заводу порушила кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України. Розрахункові рахунки підприємства арештували. Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus