USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Не такі страшні борги за газ на Волині, як їх малюють?

30 Червня 2009 16:59
Загальний обсяг заборгованості підприємств теплокомуненерго за спожитий природний газ на Волині - 59 мільйонів гривень. Про це під час імпровізованого брифінгу розповів заступник голови Волинської ОДА Василь Дмитрук, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Дмитрука, ситуація із заборгованістю за «блакитне паливо» змінюється щодня. Через домовленість із ДК «Газ України» щодо погашення різниці в тарифах заборгованість ДКП «Луцьктепло» зменшилась на 8,8 мільйона гривень, а борги ПТМ «Ковельтепло» – відповідно на 200 тисяч гривень.
 
«Ми визначимося, яким чином будуть погашатися борги по розрахунках за спожитий газ. Чи це за рахунок кредиту державного банку, чи за рахунок інших джерел. Сьогодні це спільна робота ДК «Газ України» і спільна робота обласної державної адміністрації, районів, міст по розгляду, вирішення цієї проблеми\", - стверджує заступник волинського губернатора. За його словами, загальний обсяг заборгованості за спожитий газ підприємствами теплокомуненергетики за 2008-2009 роки наразі становить 59 мільйонів гривень.
 
Василь Дмитрук розповів, що «Луцьктепло» боргує 33 мільйони гривень, «Луцьктеплоенерго» – 22 мільйони гривень, «Ковельтепло» – 6 мільйонів гривень.
 
У ОДА будуть заслуховувати представників влади міст області, а також керівників підприємств, що виробляють тепло.
 
Заступник начальника Департаменту балансів природного газу та розрахунків за газ ДК «Газ України» Ігор Савельєв вважає, що ситуація на Волині є порівняно не складною. Адже  рівень розрахунків за спожитий газ на Волині – 69%. А це вище, аніж середньоукраїнський показник – 61%. Крім того, обсяги заборгованості є порівняно невисокими через низьке споживання газу на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus