USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Небайдужість громадян врятувала життя: два випадки на Волині

13 Березня 2015 10:00
Допомогти людині — норма життя. Проте, на жаль, нерідко зустрічаються протилежні приклади. Інколи проходять мимо непритомного, виправдовуючись перед собою, що поспішають. Можливо,не хочуть допомогти, бо думають, що, може, той чоловік нетверезий, хоча й такому потрібна допомога. Нерідко людська небайдужість рятує життя людині.

Нещодавно випадкові перехожі виявили непритомного чоловіка поблизу залізничної колії на станції Олика в Ківерцівському районі. Помітивши людину, небайдужі громадяни повідомили правоохоронні органи та швидку медичну допомогу. Про це повідомили у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.

Правоохоронці, які прибули на місце події правоохоронці встановили особу, яка мала тілесні ушкодження: нею виявився 37-річний мешканець Волинської області. Чоловік знаходився в непритомному стані поблизу залізничної колії, що могло б призвести до небезпечніших травмувань.

У подальшому чоловіка каретою швидкої медичної допомоги доставлено в Ківерцівське ЦРЛ з діагнозом - забійна рвана рана лобної ділянки голови, закритий перелом в ділянці лівого коліна, алкогольне сп’яніння, які він отримав внаслідок порушення правил перебування на залізничному транспорті.

Ще один випадок, який може служити прикладом людської небайдужості, трапився з лучанкою Тамарою Гаврилівною Рябко. Про це повідомляє «Волинь-нова».

— Я поверталася додому з Гнідави. Ходила туди у справах. Почувалася погано. Боліла голова, у мене — гіпертонія. Вирішила не сідати у транспорт, а пройтися пішки, подихати свіжим повітрям. По дорозі мені стало зовсім зле, я впала у багнюку і ніяк не можу встати. Мимо проїжджали легкові машини, маршрутки, але ніхто з водіїв не зупинився, щоб допомогти, — розповідала жінка. — Невже люди настільки здичавіли, що байдуже спостерігають за немічною, яка намагається підвестися?

Але, на щастя, водій машини, яка їхала у напрямку Гнідави, побачивши мене, зупинився. Підійшло троє хлопців, підняли мене, посадили в машину, запитали, чи треба викликати «швидку», а тоді відвезли додому, на вулицю Грушевського. Мені було так погано, що навіть не запитала, хто вони, де працюють. Не звернула уваги і на номер машини. Правда, запам'ятала ім'я одного з хлопців — Олександр. Так назвав себе, коли запитала, за чиє ж здоров'я мені молитися.

Ось така життєва ситуація, але жінку вона вразила до глибини душі. Каже, що очікувала допомогу від старших людей, які знають, що таке хвороба, і аж ніяк не від 20-25-літніх хлопців. Тож й прийшла до редакції, аби через газету подякувати незнайомим молодим людям за допомогу, чуйність, а їх батькам — за виховання таких славних синів.

Отож, люди й радіють з таких, на перший погляд, дрібничок, як добре слово, співчутливий потиск руки чи прояв уваги, турботи. Ці маленькі вогники доброти зігрівають, неначе велике багаття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Лучанин Показати IP 13 Березня 2015 10:30
"... Очікувала аж ніяк не від 20-25-літніх хлопців". Молодь краща, ніж...Продовжіть думку самі.
Так до Лучанин Показати IP 13 Березня 2015 10:44
Молодь краща, ніж Жуки.
my_gift Показати IP 13 Березня 2015 10:31
"Швидка" не дуже хоче виїжджати на виклики. Днями викликала їх до погано вдягненого чоловіка, що лежав із закивавленою головою і нічого внятно сказати не міг. То сказали почекати машину швидкої-10 хв, а після того, як вказаний час сплив, зателефонували і повідомили, що до бомжів вони їхати не будуть.
Лучанка до my_gift Показати IP 13 Березня 2015 14:22
А чому ви не звернулися до керівництва після того, чи вам легше в інтернеті нагадити. Вже всі знають, і даже жартівники " які мінують автостанції та лікарні" що розмови на швидкій записуються і ваш виклик та відмова також. А чому ви не озвучили час та дату ? і підписалися анонімно.... якщо ви така не байдуже то чому зупинилися напівдороги...
my_gift до Лучанка Показати IP 13 Березня 2015 14:38
О, "шановна", а Ви в паспорті теж Лучанкою Батьківною записані?? Я в курсі, що розмова записується. Мій виклик прийняли і зафіксували, а от далі телефонували на мій мобільний. От ЦЯ розмова, де мені радили самій щось робити із вдвічі крупнішим чоловіком, не фіксувалась. А навіть якби я й зберегла її-що надалі робитиму-Ви і такі, як Ви звинуватили б мене у наклепі. Скажете, не так?
Марія Василівна до my_gift Показати IP 13 Березня 2015 15:16
Цією писаниною ви самі себе " шановна" звинуватили у наклепі, а не всі інші. Напишіть дату та час, як вас просили, а ще краще мобільний з якого до вас телефонували. А ви продовжуєте ображати людей, знову ж таки в інтернеті, які можливо хотіли вам підсказати правильність дій в таких випадках. Толерантність і ще раз толерантність повинна бути " шановна".
Doc до my_gift Показати IP 13 Березня 2015 15:44
Ні, не так. Тому, прошу, зателефонувати 103 та залишити контактну інформацію для завідувача. Обіцяю у всьому розібратись, І впевнений, що розібравшись в ситуації, ще разом будемо писати спростування.
Жук Показати IP 13 Березня 2015 10:39
Ви почитайте" коментаторів" на свому сайті і все буде зрозуміло. А ви , журналісти ,пишіть статті виховного напрямку, а не всяку хе...ю.
Просто мама Показати IP 13 Березня 2015 16:46
Взимку йшла вулицею і здалеку побачила як чоловік з паличкою послизнувся і впав. Порпався, не міг встати, люди проходили мимо, ніхто не допоміг. Коли я порівнялася з чоловіком, на вигляд змахував на безхатьченка, але запаху алкоголю не було чути ( чи інших характерних безхатькам запахів). Допомогла чоловікові підвестись, він чемно подякував. Та додому я мало не бігла, щоб добре вимити руки.
Лукаш до Просто мама Показати IP 13 Березня 2015 18:48
Від суми і від тюрми… А також від хвороби ніхто не застрахований. І від жахливого алкогольного сп’яніння хоча б раз в житті. Смердючий алкоголік-безхатченко це людина, яка неспроможна або втомилась боротись – вона нещасна. Можливо вона викликає огиду. Якщо ви пройшли повз такого обездоленого і презирливо сплюнули – ви духовно бідна особистість. Якщо ж Ви нахилитесь і подасте руку – Ви викличете повагу у оточуючих до себе. Ви мимоволі станете прикладом для нашого недосконалого суспільства. Можливо такий поступок врятує життя старенькому пенсіонеру-професору, який страждає аденомою (тому від нього смердить «боржом»), а тут на прогулянці ще й стався інсульт. Творіть добро – воно має низьку собівартість проте дорого ціниться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus