USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку курсанти врятували життя чоловікові

30 Січня 2015 16:38
29 січня першокурсники із Вінницького вищого професійного училища ЛДУ БЖД Максим Боярчук та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Владислав Самойленко врятували життя людині, - повідомили у прес-службі волинських рятувальників.

Вранці курсанти навчальних закладів ДСНС України поспішали на стажування до частини спеціальної пожежної техніки, що в Луцьку. По дорозі вони побачили чоловіка поважного віку, якому різко погіршало, після чого у нього стався епілептичний напад. Однак юнаки не розгубилися та кинулись надавати першу допомогу.

Максим Боярчук підклав під голову постраждалому свою шапку, та аби запобігти западанню язика та потраплянню слини в легені, поклав старенького на бік та розтиснув щелепи хворого. В цей час Владислав Самойленко викликав працівників швидкої допомоги, після чого допомагав товаришу періодично очищувати ротову порожнину.

Після прибуття карети медичної допомоги, лікарі транспортували чоловіка до лікарні, зазначивши, що юні рятувальники правильно та своєчасно здійснили невідкладні медичні заходи, чим фактично врятували життя людині.

Самі курсанти свій вчинок не вважають надзвичайним, оскільки пов’язують своє майбутнє лише зі Службою Порятунку «101» через власне життєве покликання - допомагати людям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
S Показати IP 30 Січня 2015 17:19
Молодці хлопці! Нехай Бог дає їм здоров"я і всіляких гараздів! Батькам вдячність, що виховали хороших справжніх людей.
Анонім Показати IP 30 Січня 2015 17:36
молодці!
Керол Показати IP 30 Січня 2015 19:06
Молодці!!! Побільше б таких!!
A Показати IP 30 Січня 2015 19:19
Була свідком цієї ситуації.Це сталось біля нашої міліції на Грибоєдова, але вони пройшли повз чоловіка якому в мить стало зле, ахлопці молодці підбігли. Також бачила дівчат курсантом, що стояли поруч з хлопцями допомагали. Як чудово, що наша Служба порятунку виховує майбтніх героів. Хай Бог їх береже!!
ВО Показати IP 30 Січня 2015 20:43
Хлопці - випускники Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою! Молодці! Ми пишаємось вами!
м Показати IP 30 Січня 2015 21:25
Молодці хлопці!Гарний приклад для інших!
лучанка Показати IP 31 Січня 2015 10:07
Молодці Пишаємося вами. Справжні рятівники! .здоров'я вам міцного хлопці! Так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus