USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Небезпечний вірус заразив 14 млн смартфонів по всьому світу

10 Липня 2017 12:26
Вірус CopyCat атакував пристрої Android. Наразі понад 14 мільйонів користувачів у всьому світі стали жертвами хакерської атаки.

Про це повідомила прес-служба американської компанії «Check Point Software Technologies», що займається ІТ-безпекою, передає 24 канал.

Завірусовану програму виробники поширюють за допомогою ММС-повідомлень. Проникаючи в програмне забезпечення мобільного пристрою, вірус обирає будь-які контакти Android та відправляє їм зображення. Користувач, який відкрив повідомлення, автоматично завантажує додаток з розширенням apk. При цьому власник телефону тривалий час не бачить будь-яких змін в його роботі, а антивірусні програми не можуть впоратися із загрозою.

Розробники CopyCat отримують чималі доходи від реклами в заражених телефонах. Наразі автори шкідливої програми збагатилися на 1,5 мільйони доларів.

Найбільше від хакерської атаки постраждали жителі Південно-Східної Азії. Відомо, що 280 тисяч американців також стали жертвами вірусу CopyCat.

Нагадаємо, 27 червня українські установи стали жертвами масштабної кібератаки, проведеної за допомогою вірусу Petya.A. Хакерські атаки були націлені на об’єкти критичної інформаційної інфраструктури енергогенеруючих і енергопостачальних компаній, об’єктів транспорту, ряду банківських установ, телекомунікаційних компаній. Вірус атакував і Кабінет Міністрів України.

Потужна хакерська атака почалася з України, а потім сталася і в 64 інших країнах. Експерти назвали винуватцем зараження ПК програму M.E. Doc, що використовується у бухгалтерії. В СБУ заявили, що метою масштабної хакерської атаки була дестабілізація ситуації в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Яя Показати IP 10 Липня 2017 13:55
Як він потрапить в смартфон,якщо я не відкрию ммс?вірус розрахований на хомячків
К.лучанин до Яя Показати IP 10 Липня 2017 21:45
А ти всеодно відкриєш ММС присланий від своїх же колег-співрозмовників!!! Ти що, хомячок і не розумієш цього!? Ти ж не знаєш звідки він.
Панас Показати IP 11 Липня 2017 08:07
Тому я за айфон!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus