USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Недоспівана пісня»: на Волині - виставка світлин загиблого бійця

26 Липня 2015 13:42
Виставка світлин бійця 51-ї бригади Ігоря Упорова, який загинув рік тому на сході, відбулася у Володимирі-Волинському. До експозиції під назвою «Недоспівана пісня…» увійшла лише третя частина світлин. Багато фото, зроблених на війні, видалила СБУ з телефону Ігоря після його загибелі. Про це інформує Слово Волині.

Ігор Упоров - колишній військовослужбовець миротворчого контингенту в Косово. Мобілізований у квітні 2014 року, служив командиром БМП у 51-ій мехавнізованій бригаді. 28 червня під час бою біля села Макарове на Луганщині Ігор отримав смертельне поранення осколком снаряду, який зрикошетив та потрапив бійцю під бронежилет. Військовослужбовець отримав поранення у живіт і помер під час транспортування до шпиталю. Загинув Герой під час оголошеного на фронті перемир'я. Ігор Упоров не дожив лише добу до народження другої донечки. Удома у загиблого героя залишились дружина, старша донька 5 років, та новонароджена донька, яка вже ніколи не побачить свого тата.

Виставку організувала журналіст місцевої газети «Рідне місто» Тетяна Палаєвська. Каже, що ідея виникла спонтанно, коли переглядала численні любительські світлини Ігоря разом з його дружиною Надією.

«Коли Надія збиралась до нас в редакцію на інтерв’ю, я попросила її взяти декілька світлин для публікації у газеті. Вона принесла цілу низку фото, які зробив Ігор під час місії в Косово, на Донбасі та удома. Мене вразили ці фото, бо в них відчувався художній смак. Тоді я запропонувала влаштувати виставку фоторобіт Ігоря Упорова, щоб з ними міг ознайомитись кожен володимир-волинець», - розповідає Тетяна.

Зі слів Тетяни Палаєвської, до експозиції увійшла лише третя частина світлин. Багато фото, зроблених на війні, видалила СБУ з телефону Ігоря після його загибелі. У виставці представлені фотосвітлини з зафіксованими Ігорем цікавими моментами – незвичне небо, проливний дощ, кумедні тварини. А ще фотографії на яких Ігор зі своєю сім’єю – щасливий та усміхнений. Однак найвражаюча світлина, яку Ігор Упоров зробив за дві години до загибелі, – це «селфі» на фатальному БМП він одразу відправив дружині.

Як зазначили організатори виставки, подібні експозиції зі світлинами або ж виробами ручної роботи загиблих земляків-бійців стануть відтепер традиційними і відбуватимуться у культурно-мистецькому центрі.



Тетяна ІЗОТОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus