USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нелюдські умови праці за кордоном: українці розповіли, про що мовчать роботодавці

10 Лютого 2022 15:28
Українські заробітчани зіштовхуються з нелюдськими умовами праці за кордоном: проживання в кімнаті удесятьох, робота на шкідливому виробництві, а на обід – хіба що бутерброд.

Про що здебільшого замовчують закордонні працедавці, приймаючи на роботу, пише 24 канал.

«Я чула історії, коли обіцяють, що будуть у кімнаті жити по дві-три людини, а живуть удесятьох», – поділилась киянка Анастасія Яремченко.

Жінка додала, що якщо щось не влаштовує, то можна винаймати житло, але, звичайно ж, за власний кошт, а це, безумовно, витрати.

«Якщо роботодавець аграрій і він десь, вибачте, в якихось польських чигирях, то звісно, що там буде житловий фонд, м'яко кажучи, не дуже сучасний», – застерігає експертка ринку праці Тетяна Пашкіна.

Під час влаштування на роботу працівник та роботодавець підписують контракт, за яким останній, окрім житла, має забезпечувати й обідом. Однак навіть на гарячі страви розраховувати не варто. Тетяна Пашкіна пояснила, чому так.

«Роботодавець надає житло і якесь харчування. Знов таки, харчування – це не мішленівські зірки. Це прості речі. Можливо, сандвічі. Воно буде простецьке. Воно буде не завжди смачне», – зазначила вона.

Окрім усього, за кордоном українці часто працюють по 10-12 годин, на холоді або в спеку, нерідко в шкідливих умовах. Трапляється, що навіть здорові до того люди повертаються додому з алергією. Варто пам’ятати і про те, що на закордонних заробітках можна втратити не лише здоров’я, а й пенсійний стаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 10 Лютого 2022 15:53
Зато потім можете полетіти в Відень на каву!
Нострадамус Показати IP 10 Лютого 2022 16:26
Хто був- знае, для бiльшостi це викресленнi з життя роки, втрачене здоров'я та iнодi,-зруйнована сiм'я.
Анонім Показати IP 10 Лютого 2022 16:34
Гарна спроба, однак там вища зп
Психолип Показати IP 10 Лютого 2022 16:41
Нє нє. За кордон не їдьте. Там поганіі умови праці. Працюйте в Україні. У нас і умови хороші і гідна зарплата)))
Гагагага Показати IP 10 Лютого 2022 16:41
Всі бистренько вертайтесь на роботу до наших олігархів, - мінімалка вам гарантована.
Всім Показати IP 10 Лютого 2022 17:06
Народжений повзати літати не зможе !
Дідо Показати IP 10 Лютого 2022 17:13
Холопам гарантована европейське життя, на задвірках у панів по хлівах!
володимир до Дідо Показати IP 10 Лютого 2022 20:24
там хоч пан а тут щей хам а робітник безправний і мінімалка
Правда Показати IP 10 Лютого 2022 18:04
Перевірте умови праці на наших підприємствах. Тільки нормально, а не так як ви звикли. Не дарма народна приказка говорить - "Не дай Бог з Івана пана", а історія говорить, що найнещадніші пани були не полякі, і навіть не росіяни, а наші таки українці, ну і євреї коли отримували маєток в управління- вижимали всі соки з кріпаків. Зараз мало що змінилось. Це стосується не всіх, але більшості точно. Знайома працює на Тигресі зміни по 12 годин по 6 ночей підряд, 1-2 вихідних і знову те саме. Живе в сім'ї, але фактично її не бачить. Соває важкі ящики, дихає їдкий пластик , дим. Відпочити, поїсти не дають. Вже звільняється, їде в Польщу. Там хоч буде бачити за що так важко працює. Багато знайомих попрацювавши за кордоном відчули себе людьми, а не безправним б..ом як в нас вважають роботодавці. Та й статистика говорить що з кожним роком кількість працюючих за кордоном лише зростає. Це погано для країни, але це факт і тиском адмінресу чи замовними статтями ситуацію не зміниш.
ABC Показати IP 10 Лютого 2022 19:03
Так погано там працюється, що за статистикою тільки в Польщі працює більше 2 мільйонів українців. І до наших роботодавців із "комфортними" умовами повертатися вони не бажають. Щоб не було розчарування, треба їхати тільки на перевірені вакансії, краще по рекомендаціях родичів або знайомих. А якщо розвісити вуха і вестися на золоті гори, які обіцяють шахраї - то і результат буде відповідний - ні грошей, ні здоров'я.
Вася Показати IP 10 Лютого 2022 21:44
Чому ж тодi всi коментарi позитивнi???людина сама приймаэ умови запропонованi роботодавцем,а те що не легко,це всiм вiдомо,хто працював,писар статтi з/п вiд 20 тис.грн???мав би 6000 був би в Польщi...житло хоч якесь безкоштовне дають????Де в нас безкоштовний гуртожиток????
Олесь Показати IP 10 Лютого 2022 22:44
Чого ніхто нехоче відкрити свою мправу, взяти з пару десятків га землі і почати працювати. Чого ми повинні підіймати ввп інших країн , чому ми повинні скитатися і продаватися за копійку . А я знаю чому ....бо державі це вигідно . Голосують мертвими душами з бази виїхавших за кордон, чудять шо хочуть бо активне населення стоїть раком на польських полях , бо невигідно щоб мибули тут в дома , а ми від безвихіддя їдемо в світкарпати заочі . А в Киеві сміються з нас і ще й податком заробітчан обкласти хочуть.
Така правда життя Показати IP 11 Лютого 2022 17:09
Нашій державі вигідно, щоб всі їхали на заробітки і привозили звідти гроші в економіку олігархів. Своєї роботи в нас не стає. Довалюються совдеповські підприємства, енергетика, газотранспортна система... Процвітають базари і торгівля. Село вимирає. Корупція тут з'їсть все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus