USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Немовля, яке в Луцьку впало в кому після вакцини, досі на штучній вентиляції легень

10 Серпня 2020 15:56
Малюк, який впав у кому за декілька годин після вакцинації проти гепатиту В, досі на штучній вентиляції легень.

Про це повідомляє ТРК «Аверс».

«Дитині трохи легше, немовля засвоює їжу», – каже тато хлопчика Юрій Мороз. Татові поки не відомо, як розслідують правоохоронці халатність лікарів.
Нагадаємо, у Луцькому пологовому будинку сталася трагедія. Немовля, яке народилось шість днів тому, впало в кому за дві години після вакцини від гепатиту В.

Батько хлопчика розповідає, що немовля народилося в Луцькому пологовому будинку 1 серпня вагою 3 кг 180 г. Він особисто був присутній при пологах. Дитина народилася здоровою. 4 серпня породіллю вже мали виписувати. Однак 3 серпня хлопчикові зробили щеплення від гепатиту В, а через декілька годин він почав задихатися. Його у важкому стані разом з мамою доправили в реанімацію Волинської обласної дитячої лікарні.

«Ніч таку, як я пережив, я не побажаю нікому», – говорить батько.

Лікарі ж проблеми зі здоров’ям дитини вбачають у тому, що мама під час вагітності перехворіла на коронавірус.

«Складний сам перебіг вагітності. Мама перенесла серйозне захворювання ковід. Щеплення було зроблене о 13:00, а погіршення відбулося о 18-й. В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має. Ускладення було від перебігу вагітності і захворювання жінки під час вагітності», – запевнила заступниця директора з неонатології пологового будинку Олена Курак.

«Хлопчик має ознаки ураження центральної нервової системи, зумовленого кисневим голодуванням. На тому фоні розвинувся набряк головного мозку і судомний синдром. Зараз завдяки лікуванню судом немає, але дитинка ще залишається на штучній вентиляції легень і протисудомні ще отримує», – каже заступниця гендиректора волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання з неонатології Оксана Чопко.

Вона теж пов’язує погіршення стану дитини зі складним перебігом вагітності жінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Марина Показати IP 10 Серпня 2020 17:18
Молімося всі за цю дитину, в кожній родині може це статися і стається,на жаль Повністю здорові діти починають страждати нервовими,алергічними,аутоімунними захворюваннями Бережіть своїх дітей!!!! Поки лікарі не будуть підписуватись під відповідальністю за щеплення,я своїм дітям це зло не буду робити. Мій обов 'язок,як матері,зберегти здоров'я дитини,а не скалічити
Марина Показати IP 10 Серпня 2020 17:26
Моліться всі за цю дитинку
Лікар- педіатр Показати IP 10 Серпня 2020 18:21
А кому доцільне щеплення про гепатиту? Статистиці?
)) Показати IP 10 Серпня 2020 20:30
Не коліть тої фігня, вакцини вбивці
ммм Показати IP 11 Серпня 2020 07:58
Якщо такий був хворий хлопчик, як пишуть лікарі, то для чого була введена вакцина. Якось все це не в'яжеться , халатність лікарів.
Владимир Показати IP 11 Серпня 2020 14:49
Жалко ребенка и его родителей. Но удивляет тот факт что имея такое количество негатива от прививок родители продолжают колоть своих детей этим страшным ядом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus