USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку немовля після вакцинації проти гепатиту впало в кому. Відео

7 Серпня 2020 11:08
У Луцькому пологовому будинку сталася трагедія. Немовля, яке народилось шість днів тому, впало в кому за дві години після вакцини від гепатиту В.

Про це повідомляє Волинь UA.

Зараз малюка доставили в дитячу лікарню, він у тяжкому стані в реанімації. Про цю історію телеканалу «Аверс» розповів батько новонародженого хлопчика Юрій Мороз.
Чоловік розповідає, що немовля народилося в Луцькому пологовому будинку 1 серпня вагою 3 кг 180 г. Він особисто був присутній при пологах. Дитина народилася здоровою. 4 серпня породіллю вже мали виписувати. Однак 3 серпня хлопчикові зробили щеплення від гепатиту В, а через декілька годин він почав задихатися. Його у важкому стані разом з мамою доправили в реанімацію Волинської обласної дитячої лікарні, де вони знаходяться і досі.

«Ніч таку, як я пережив, я не побажаю нікому», - говорить батько.

Лікарі ж проблеми зі здоров’ям дитини вбачають у тому, що мама під час вагітності перехворіла на коронавірус, пише Перший.

«Складний сам перебіг вагітності. Мама перенесла серйозне завхворювання ковід. Щеплення було зроблене о 13:00, а погіршення відбулося о 18-й. В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має. Ускладення було від перебігу вагітності і захворювання жінки під час вагітності», – запевнила заступниця директора з неонатології пологового будинку Олена Курак.

«Хлопчик має ознаки ураження центральної нервової системи, зумовленого кисневим голодуванням. На тому фоні розвинувся набряк головного мозку і судомний синдром. Зараз, завдяки лікуванню, судом немає, але дитинка ще залишається на штучній вентиляції легень і протисудомні ще отримує», – каже застуниця гендиректора волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання з неонатології Оксана Чопко.

Вона теж пов’язує погіршення стану дитини зі складним перебігом вагітності жінки.

Про те, як усе відбувалося, Юрій Мороз розповів у спецтемі «Після щеплення – до реанімації: здоров’я немовляти під загрозою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 78
Наталія Показати IP 7 Серпня 2020 11:32
Непрофесіоналізм лікарів! Допущена лікарська помилка,- хто тепер відповість за скалічені долі малюка і батьків???
Олександр до Наталія Показати IP 7 Серпня 2020 17:43
Ну вам же сказали - коронавірус! Скільки то ще смертей на нього спишуть
121 до Наталія Показати IP 7 Серпня 2020 21:56
Не виправдовую ні в якому випадку лікарів. Уроди одним словом а Сябруку я сам хотів колись морду набити, ще те нахабне створіння, авганець недокантужений. Разом з тим вина батьків теж немаленька!!! Вроді ж не дурні, дивляться телевізор, бо в поліцію і до журналістів одразу побігли, то не вже не знали що такі випадки не поодинокі і ЧОМУ ДАЛИ ЗГОДУ ????????? Знаючі що породілля перехворіла? Не могли рік два почекати ?????
Лучанка Показати IP 7 Серпня 2020 11:37
Пов‘язують зі складним перебігом вагітності,- а не повязують з тим, що лікар має вникати у перебіг вагітності, в анамнез, і дитину, що перебувала у цих важких умовах під час вагітності, вакцинувати і піддавати ще раз стресам,- НЕ МОЖНА БУЛО!!! Дитина була в зоні ризику і тим, хто дав добро на вакцинацію, руки треба повідрубувати!
Євробидло до Лучанка Показати IP 7 Серпня 2020 13:43
Перед цією вакциною батьки пишуть письмову згоду.....
скептик до Євробидло Показати IP 7 Серпня 2020 17:10
але відповідальність несуть медики. у штатах юристи таку клініку пустили б з торбами по світу
Катерина до Євробидло Показати IP 8 Серпня 2020 23:36
Згоду пишуть перед усіма вакцинаціями, проте лікарі майже ніколи не повідомляють про можливі ризики. Я свою дитину проти гепатиту привела на щеплення, коли їй було 6 років. А в пологовому написала відмову.
Анонім Показати IP 7 Серпня 2020 11:46
Догадайтеся, як це сприймуть "особливо обдаровані".
Анастасия Показати IP 7 Серпня 2020 11:59
Так врачи и виноваты!Кислородное голодание головного мозга-это неправильно принятые роды.Конечно,уже и covid приплели.Сколько детей калечат!!!
Анонім до Анастасия Показати IP 7 Серпня 2020 12:34
Ковід "приплели" бо він тут прямо причетний.
Лучанин Показати IP 7 Серпня 2020 12:18
Як приходить справа до щеплень, то для лікарів взагалі ніяких протипоказань немає: складається враження, що головне відмітку про виконання поставити, наслідки не цікавлять. А батьки потім можуть отримати великі проблеми.
Настя до Лучанин Показати IP 8 Серпня 2020 07:00
Їм же план по вакцинуванню пишуть і премії дають потім за виконання . Ось так :((((
скептик Показати IP 7 Серпня 2020 12:23
треба перед щепленням дитини випробовувати вакцину на лікареві
Олена Показати IP 7 Серпня 2020 12:33
"В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має." Як таке може казати лікар?? Хай почитають інструкцію! Є маса досліджень про негативні наслідки саме після цієї вакцини. Бажаю одужання малюкові. Батькам - терпіння. Не робіть вакцини дитині до року!
лучани Показати IP 7 Серпня 2020 13:21
Ефективність імунного захисту У групах ризику: у широкомасштабних дослідженнях у новонароджених, дітей та дорослих, які входять до групи ризику, була продемонстрована 95-100 % ефективність імунного захисту. Ефективність імунного захисту становила 95 % у новонароджених від HBsAg-позитивних матерів, імунізованих відповідно зі схемами у 0, 1 і 2 або 0, 1 і 6 місяців без супутнього введення HBIg (імуноглобуліна проти НВV) при народженні. Однак при одночасному введенні HBIg і вакцини при народженні дитини ефективність імунного захисту збільшувалася до 98%.
Оля Показати IP 7 Серпня 2020 13:26
11 років тому написала відмову від цієї вакцини після серії нещасних випадків. Наважилась у січні цього року, після чого лягли у лікарню на 2 місяці з "поганими" печінковимим пробами. Думайте
васильт до Оля Показати IP 7 Серпня 2020 20:43
Ти дурне
Оксана до Оля Показати IP 7 Серпня 2020 23:27
А ми 11 років назад після цієї прививки теж лікували печінку. І потім ще довго в нудно совались по лікарнях... і лікарі в цій країні ніколи не визнають ні поствакцинних наслідків, ні своїх помилок
112 Показати IP 7 Серпня 2020 14:51
Вині батькі що дозволили Бо лікарі спіціально дають підписувати бумагу батькам що вони ніяких притензій мати небудуть Такшо тут вони чисті зводи вийдуть А ящо напишеш відказ від щеплення то ти зразу стільки всього почуєш в свій адрес що мало непокажиця
Євробидло до 112 Показати IP 7 Серпня 2020 15:45
Не треба розказувати що якщо відкажешся - то відразу почуєш. Після народження сина Я 2 дні думав, і ніхто Мене не схиляв і не нав*язував цю прививку і ніхто нічого подібного не казав. Дитині якнайшвидшого одужання, батькам терпіння.
Лучанин до Євробидло Показати IP 7 Серпня 2020 16:13
Значить вам пощастило, бо жодного разу не обходилось без отих лекції на тему, які ви погані батьки і т.д. і т.п.
Євробидло до Лучанин Показати IP 7 Серпня 2020 16:33
Та і мать їїх в й*б ті лекції. Хай їх собі залишать ті лекції.
скептик до Лучанин Показати IP 7 Серпня 2020 17:15
скручуєте дві дулі і слухаєте ті лекції поки лектору язик не спухне
Настя до Лучанин Показати IP 8 Серпня 2020 07:06
Це їх робота за яку їм гроші платять, а вибір людей вестися на це чи включати розум! Здоров'я дитини важливіше будь яких лекцій лікарів. Треба детально вивчити питання вакцин! Я не роблю своїй дитині вакцини. Йому 7 років!
Толік до Євробидло Показати IP 9 Серпня 2020 00:06
Щось ви або не знаєте про що говорите, або ви сам ЛІКАР!! "Два дні думав"....та якраз тільки після двох-трьох днів і приходять її робити..... а до того часу ніхто нічого і не говорить..... Так що нічого ви не думали насправді коли всерівно зробили її.... Я не робив синові....і скрізь і всюди всяку х**нь мололи мені що "не хочу захистити'' свою дитинку... З яких пір хтось став турбуватись про мою дитинку?????
скептик до 112 Показати IP 7 Серпня 2020 17:14
підписувати треба згоду на вакцинування, а не відмову від претензій. правда юридично така відмова є нікчемною. читайте Цивільний кодекс
Оленка до 112 Показати IP 8 Серпня 2020 09:14
Ви щось таке цікаве кажете, що до дійсності не має відношення. Які ще "висказування". У мене троє дітей, жодному з них я не робила щеплення у пологовому будинку, писала відмови і нормально робила потім ТИМИ ВАКЦИНАМИ, які дійсно НЕ мають протипоказань у сімейного лікаря. А якщо намагатися зробити винними всіх, окрім себе - то дійсно і відмову написати страшно
Олена Показати IP 7 Серпня 2020 15:42
"В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має." Як таке може казати лікар?? Хай почитають інструкцію! Є маса досліджень про негативні наслідки саме після цієї вакцини. Бажаю одужання малюкові. Батькам - терпіння. Не робіть вакцини дитині до року!
Ольга Показати IP 7 Серпня 2020 16:11
Ну конечно же не от вакцины, ага, продолжайте верить "сказкам" о безвредности, теперь врачам ещё удобнее отмазываться короновирусом. Пусть малыш поправляется поскорее, терпения родителям!
Тарас Показати IP 7 Серпня 2020 16:25
Лікарі своїм дітям не роблять щеплень!!!! Не калічте своїх дітей своїми угодами на щеплення,щоб в садок взяли чи в школу Візьмуть! Вмійте захистити своїх здорових дітей!!!!
Малишка до Тарас Показати IP 7 Серпня 2020 18:34
Мої батьки лікарі робили вакцини своїм дітям і всім своїм онукам роблять. Не говоріть дурниць.
Настя до Малишка Показати IP 8 Серпня 2020 07:10
Багато осознаних лікарів навіть з роботи уходять, щоб не калічити чужих дітей і не брати гріх на душу! Бо вони розібралися в реальній картині вакцин. Будьте обізнані а не накручені.
Тарас Показати IP 7 Серпня 2020 16:29
Всі об єднаймося в молитві за маленьке життя! Нехай він виживе і буде здоровим Нехай цей випадок доставить задуматись багатьох
Справедливий Показати IP 7 Серпня 2020 17:50
Проблеми такі. 1. Вакцини напевно не зберігаються належним чином на всіх етапах транспортування. 2. Немає правильно схеми діагностики дітей, наприклад треба таку-то вакцину зробити, дитину обстежили в той же день максимально швидко, взяли всі потрібні аналізи, та тести які показали чи можна таку вакцину робити в даний час чи ні. PS: Тому вакцинувати лячно так само як і не вакцинувати дітей.
Спрведливий Показати IP 7 Серпня 2020 17:56
На мою думку треба ще немовля пару днів понаблюдати що там з ним, взяти певні аналізи і так далі. А лікарі часто спішать щось робити по регламенту, я в той самий день відмовився теж від будь яких щеплень, нехай кажу чуть окрепне за день два, а там буде видно. Батькам бажаю терпіння, а дитині швидше одужати!!!
Лучанка Показати IP 7 Серпня 2020 18:28
Знайома працює медсестрою біля педіатра.своїх онуків не вакцинує,бо каже,що вакцини 10раз перемерзші.І не правда,що лекції батькам читають.Я своїй гепатит робила десь біля року,в роддомі писала відмову і сказала,що зробимо за місяць.Ніхто нічого не казав.Це ваша дитина і вам відповідати за наслідки вакцини.Дитині і батькам міцності, та видужати скоріше!
дідо Показати IP 7 Серпня 2020 19:00
російська пропаганда про шкілдивість вакцинування промиває слабкі душі .... за відмову від щепленнь батькі треба штрафувати та позбавляти батьківських прав. Лікарі зобовязані повідомляти соціальні служби за відмлву від щеплень.
Анонім до дідо Показати IP 8 Серпня 2020 01:19
Тебе треба позбавити права писати маячню. Хочеш колоти своіх дітей- коли! А прав більше у тебе, дяка Богові, не дав тобі ніхто вирішувати за чужих дітей.
Ім'я до дідо Показати IP 8 Серпня 2020 01:53
Дурнувате створіння
Настя до дідо Показати IP 8 Серпня 2020 07:12
Ого! Це вас в тюрму за такі висказування!
Анонім до дідо Показати IP 8 Серпня 2020 20:35
Піди подінься зі своєю пропагандою!
Мі Показати IP 7 Серпня 2020 19:12
Звичайна практика в усьому звинувачувати маму. Дитина впала в кому після щеплення - винуватий не неонатолог, що оглянув немовля і призначив щеплення, а мама, що підписала згоду. Тепер батьки витрачають кошти на лікування, а лікар не при чому.
Лікар Показати IP 7 Серпня 2020 19:17
Я ч купила вентилятор і скажу Вам,що за такі гроші можна купити набагато кращий. Є провід,та окремо треба купляти розетку. Дуже шумить,,мішає в роботі. Постійно треба підливати воду. Ефекту великого не дає,кімнату майже не охолоджує. Не рекомендую
Анонім до Лікар Показати IP 7 Серпня 2020 20:03
Ти обкурене чучело чи як? Пішов ти нахер зі своїм вентилятором!
Ірина Показати IP 7 Серпня 2020 21:03
У мене була така сама ситуація 8 років тому я народила здорового хлопчика 4400 на другий день після родів зробили щепленя від гепатиту об 14 год. А зранку в 7 дитині стало погано диханя було як муркотіння котика і температура до 40 коли приїхала реанімаційна з Луцька дитину перевели на штучне дихання також була шлукково-кишкова кровотеча. Дитинка померла в луцьку в реанімації а там де я родила в нашому місті сказали що це не від щеплення Нібито у мене була якась внутрішньоутробна інфекція або сепсис хоча я себе почувала добре
Анонім до Ірина Показати IP 8 Серпня 2020 01:21
Шкода... дуже шкода.... хай Бог потішить вас...
Марія Показати IP 7 Серпня 2020 21:33
Звичайно,що таке сталося від вакцини.А хто каже,що ні,нехай доведуть.
Вася до Марія Показати IP 7 Серпня 2020 22:41
Дурепо, доводиться твердження, а не заперечення. Так що доводь своє твердження, що то через вакцину.
Анонім до Вася Показати IP 8 Серпня 2020 01:29
Писати навчився то строчиш що знаєш і не знаєш? Вумнику, яка різниця тобі до здоров‘я дитини? Вумнічай мовчки
Лучанка Показати IP 7 Серпня 2020 23:17
В мене двоє дітей,щеплень не робили.ніхто не заставляв.праада щось говорили в рот домі,що я не відповідальна мама,але я навіть реакції не подавала.тому здоров’я дитині і батькам.щеплення-то бізнес!
Світлана Показати IP 7 Серпня 2020 23:41
16 років тому з моєю дитиною сталася подібна ситуація. Після планового кесарського розтину дитина народилася здоровою, що засвідчено у медичній довідці. Після того, як я підписала згоду на вакцинацію від гепатиту В, мені через кілька годин повідомили, що в дитини стався набряк мозку. 2 тижні дитина була в реанімації на апаратному диханні. Ураження центральної нервової системи. Дякувати Богу, через місяць ми виписалися з лікарні. Але тяжка хвороба далася взнаки, дитина досі має серйозні неврологічні проблеми. Причини раптового захворювання мені так і не назвали, але симптоми були дуже подібні до описаних вище. Бажаю сили, терпіння і надії батькам і одужання немовляті.
Наталія Показати IP 7 Серпня 2020 23:50
Я, як мама двох діток, дуже боюся будь яких щеплень в наш час, тому що вакцини є різні, і не завжди добрі, в роддомі робила тільки бцж, ні в якому разі гепатит В!!! Ця хвороба передається статевим шляхом та через кров. От коли дитина починає ходити, падати, може подряпатись, порізатись вколотись на вулиці, тоді і потрібно робити це щеплення, а не нагружати і так ще слабкий дитячий організм. Це моя думка і мені так радили досвідчені лікарі!
Леся Показати IP 8 Серпня 2020 00:17
У сьогоднішньому буремному і жорстокому світі треба у всьому покладатися на Бога і на себе і не думати, що якісь там лікарі чи хто з на хто буде переживати вами і вашими дітьми, кожен просто виконує свою роботу, вони мають провакцинувати і все, а ви БАТЬКИ маєте голову на плечах, маєте доступ до інформації, і думайте, думайте.....Бо ви там поставили свій підпис , що ви з усім погоджені. А могло б бути все по іншому, якби ви поставили підпис що ви не погоджені...
Инесса до Леся Показати IP 8 Серпня 2020 21:15
100% с вами согласна. Двое детей уберегла от всех вакцин, и Слава Богу здоровенькие. В роддоме был скандал, из за этой вакцины, но я не дала ребенка уродывать.
Анонім до Инесса Показати IP 8 Серпня 2020 23:49
Тепер крім "роддома" садочки роблять "скандал". Якщо дитина не вакцинована, то сидить дома
Настя Показати IP 8 Серпня 2020 06:56
Люди розумні, не травіть своїх дітей вакцинанами! Розберіться в їхньому складі, про який не говорять, бо недозволяють, це отрута!
Татьяна Показати IP 8 Серпня 2020 08:07
Очень трудно доказать , что виновата прививка. У меня у ребенка была точно такая же прививка и те же последствия! Я отчётливо помню слова глав. врача, если есть подписанное разрешение от родителей, то они осознавали все проблемы и взяли за это ответственность!
ІРИНА Показати IP 8 Серпня 2020 10:03
У нас двоє діток і ми, пошукавши інформацію про склад вакцин і можливі негативні наслідки після них (що, до речі навіть написано в самій інструкції виробниками вакцин), остаточно вирішили відмовились від усіх прививок! Мене в роддомі декілька раз бігали перепитувати, чи то я не передумала, бо ж я втрачаю таку нагоду "дорогоцінну" захистити своїх дітей! Але, уже при виписці мене старша медсестра перепитала, чи я не робила щеплення, і після того, як я сказала, що ні, вона мені сказала: "ну і правильно! Я також не вакциную своїх дітей, бо уже мала колись негативні наслідки з дитиною після щеплення!" Жалкую лише, про те, що дала згоду на вітамін К, від нього наслідки ми мали:( Дуже сильна харчова алергія майже на усі продукти!
Лубянка до ІРИНА Показати IP 8 Серпня 2020 10:23
Спасибі за довіру до фейків та рос пропаганди!!! Гугл із май доктор
Херсон до Лубянка Показати IP 8 Серпня 2020 12:59
У вас с головой всё в порядке? Причём тут рос.фейки? Человек рассказал свою историю, прочитай и сделай выводы. Мы кстати своего тоже абсолютно ничем не прививали, и поверь вообще не жалеем. За пять лет ни одной ангины, ни одной аллергии, клубнику есть вёдрами и ничего, а соседские привитые, покрываются пузырями только при виде ягод. Решайте сами, ваш ребенок, только потом не судите.
Анонім до Лубянка Показати IP 8 Серпня 2020 20:39
Гугл твій психіатр!
Батько Показати IP 8 Серпня 2020 10:20
Знову преса акцент робить не на тому, що мати Короною перехворіла, який дає ушкодження дуже надовго, а на вакцинації, - десятки дітей зараз у Луцьку і в інших містах новонароджені в пологовому вакцинуються, і все ок, ми теж підписали згоду в ті самі числа, про відмову і мови не може бути, а те, що батьки не збереглися від Ковіду, то питання долі і власної халатності, - Вірус , що немає вакцини - в рази небезпечний. Всім здоров'я, і раджу помолитися за здоров'я сім'ї, - все, чим можна зараз підсобити.
Херсон Показати IP 8 Серпня 2020 12:51
Мне этого папашу абсолютно не жаль. Жаль ребенка, которому вкололи эту отраву. Если бы прививка прошла незамеченной, то папаша с пеной у рта, кричал бы какие прививки полезные, а теперь чуть не плачет.
дідо Показати IP 8 Серпня 2020 14:06
Якщо 90% населення держави буде вакциноване від «керованої інфекції», епідемія ніколи не розвинеться. Та протягом семи років в Україні здійснюється «нечувана контрпропаганда вакцинації». Група осіб, що керується директивами із Росії, намагається зневірити людей у цих препаратах. До того ж, олії у вогонь підливає і неналежна політика уряду та Міністерства охорони здоров‘я.
Анонім до дідо Показати IP 8 Серпня 2020 20:41
Ти знову тут ? Згинь нечисть!
Маринка Показати IP 8 Серпня 2020 15:18
В мене двоє дітей і кожен раз роблю щеплення з острахом.Але мусово,бо як потім в школу?без прививок не беруть.
Алена Показати IP 8 Серпня 2020 17:27
Однозначно вина врачей есть. Раз у мамы были проблемы во время беременности и ребенок по версии врачей родился с проблемами, то зачем допустили к прививке? Это же противопоказания, так как прививка ослабливает иммунитет. А по поводу прививок считаю что они нужны. Просто вопрос в другом, были б врачи нормальные, которые обследовали нормально детей перед вакцинацией.
Олександр Показати IP 8 Серпня 2020 17:32
Або у дописі не все сказано, або стався злочин з боку медпрацівників. Якщо хто не в курсі, гепатит В передається виключно через кров або під час сексуального контакту. Якщо мама була вже інфікована, то дитину вакцинувати сенс сумнівний, бо статус дитини по геп.В навряд зміниться після народження і аж до початку статевого життя. Навіщо вакцинувати від гепатиту В дітей? Що це діється? Моя організація у свій час організовувала вакцинувацію від гепатиту В, вакцинували декілька сот людей з груп ризику - жодної проблеми не було! Але - підготовка до цієї вакації непроста і має жорсткі вимоги. Як можна робити цю вакцину новонародженим??? Адже стан дитини неможливо визначити, тож вакцинувати цією вакциною неприпустимо і немає жодного виправдання! Це злочин!
Анонім Показати IP 8 Серпня 2020 17:32
Хочете здоров'я своїм дітям,- не ходіть до врачів! Вони самі виховані на благо фарміндустрії,якій здорові люди не потрібні. Сучасні прививки - це "дєтіще" білла гєйтса, який під благородними цілями зробив пів африканського континенту бузплідними та хворими людьми. Прививки- це солі важких металів в організмі та мозку дітей,які нічим не виводяться та загублений імунітет!!!!!!!
Дмитрий Показати IP 8 Серпня 2020 19:02
И тут уже на "корону" списывают.... Но даже если так... вы знаете что есть проблема.. то какого делать прививку ребёнку... дали хотя б вес набрать... понаблюдать- как влияет на детей которые родились от матерей переболевшими на "корону"...
Роман Показати IP 8 Серпня 2020 21:23
Ніхто нікого не заставляє. Вам відомо що європа відмовилась від вакцинування давним давно, зараз бачими наслідки, будь ласка., НІ" і все. Заможні держави не мають можливості впливати на хід подій який розвивається зараз. Чого ніхто з отут гарно описуючих всіх винних у цьому горі, не скаже ідемо завтра заморожену вакцину шукати.Тим більше, маємо бабцю(що пальцем покаже) яка вже на пенсії має давно сидіти, а вона досі все про всіх знає. --В першу чергу треба з бабці починати, з себе. А знаєте чому???? Того що люди які знають, такі речі, просто свідомо грають я в рулетку ціною в життя. Експериментують, Калічать, вбивають наших діточок. Вірю що дитинка поправиться, батькам сил і терпіння
Катерина до Роман Показати IP 9 Серпня 2020 00:01
Це ж які такі європейські країни відмовилися від щеплень?
Я до Роман Показати IP 9 Серпня 2020 08:36
Яка це Європа відмовилася від вакцинації?! Що за дурню ви пишете? Тільки бцж не роблять, і то не скрізь, там всі роблять не питаючи, там відмов як у нас немає( Робила обом діткам своїм і все ок, головне щоб дитина здорова була на момент вакцинації (до року не робила)
дідо Показати IP 8 Серпня 2020 21:44
собакам та коровам роблять щеплення. а своїм дітять зась....тварин люблять більше ,ніж своїх дітей
Наталя Показати IP 9 Серпня 2020 08:54
Ми робимо прививку і незнаємо чи якісно вона зроблена , чи правельно вона збережена -це як заморожена риба,ми купуємо заморожену рибу і незнаємо скільки разів її розморожували перед тим як продавати,скільки днів риба лежала у трюмі перед заморозкою....і т д .А прививка в Україні ,кому довіряти???нашим людям???В інтернеті повно відео де розповідають що до нас везуть не "прививки"а "відходи" з заводів на їких їх виготовляють.Моя дитина родилась здоровою , легкі роди без ускладнень ,на велобігі ганяв з 1,4 ,а коли в 1,5 зробили єдину прививку КПК під тиском педіатра ,мій хлопчик змінився в поведінці , став нетакий моторний як до прививки .А через пів року стався інсульт у дитини.Після обсліджень МРТ ,узі голови і судин-лікарі незнають від чого це сталося,а я знаю -що більш жодної прививки своїм дітям я робити не буду.
Олена Показати IP 9 Серпня 2020 11:15
Вакцинувати можна лише абсолютно здорову людину. А скільки таких є на сьогодні? Щодо лікарів, то вони дійсно повинні були хоча б ознайомитися з перебігом вагітності, в ідеалі ж - детально вивчити. "Халатних", м'яко кажучи, лікарів треба вчасно звільняти без права працювати в сфері медицини, щоб іншим було наукою. Турбує і те, що діток із ослабленим імунітетом немало, а при прийомі в учбові заклади усіх змушують робити щеплення.
Олена Показати IP 9 Серпня 2020 11:21
Бажаю одужання дитинки. Щастя батькам.
Дмитрий Показати IP 9 Серпня 2020 14:09
Кто напишет что виноват врач или что нельзя вакцинироваться - тому просто надо бить лицо и очень сильно. Как же это надоело.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus